Udstyrstest

Haglöfs Eco Proof Jacket

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 7273
Karakter fra test

Stærk jakke med gode tanker bag. Eco Proof Jacket er til hverdagen, men kan man overhovedet bruge den til friluftsliv?

Eco Proof Jacket er en trelagsskaljakke med Haglöfs egen membran, der sikrer en åndbar og vind- og vandtæt jakke med et søjletryk på >20.000 mm. Jakken er meget komfortabel at have på, og man har mere en fornemmelse af en softshell end en klassisk skaljakke.

Dog kan man mærke, at det er en vandtæt jakke og ikke en softshell, når aktivitetsniveauet stiger. Det er svært helt at vurdere åndbarheden på tallene, som ligger på >15.000g/m2/24h, for jakken klarer sig godt, selvom tallene ikke er imponerende høje. Det skyldes nok det bløde stof indvendigt i jakken, der suger lidt fugt og undgår at skabe den kondens mod huden som en mere gummiagtige inderside på en 2,5-lags skaljakke har.

Pasform, udseende og detaljer er hovedsageligt udtænkt til hverdagsbrug, og Eco Proof er ikke så teknisk som andre af Haglöfs jakker. Snittet er lidt længere end på andre jakker, og lommerne sidder for eksempel lidt lavt. Jeg var nervøs for karambolage mellem trykknapperne på lommerne og rygsækkens hoftebælte, men det har ikke været et problem.

Jakken har en helt enkel, justerbar hætte. Den er ikke stor nok til at have hjelm på under, men lukkes nemt tæt om hovedet med en elastik i hver side.

Haglöfs Eco Proof Jacket
Anmeldelsen

Går ikke på kompromis
Eco Proof Jacket er Bluesign®-godkendt. Det er en af markedets mest strikse miljøstandarder, der betyder, at produktet er bæredygtigt i produktion, udvinding af materialer og CO2- samt vandforbrug, og at der er rimelige vilkår til medarbejderne i alle led. Jakken er i 100 % polyester, hvor mere end halvdelen er genanvendt. Det gør det også muligt at genanvende produktet efter dets livstid.

Jakken er imprægneret med en fluorocarbonfri DWR-imprægnering, og selv envejs YKK-lynlåsen er Bluesign®-godkendt. Imponerende. Haglöfs ikke er gået på kompromis.Det mest specielle ved Eco Proof Jacket, er dens udskiftelige dele. Solide trykknapper og en synlig lynlås gør det muligt at udskifte disse dele helt enkelt.

Det er ofte lynlåsen, der først går i stykker i en jakke. Lynåsen på den her jakke kunne jeg skrive hele sider om. Den er ikke vandtæt, så for at vand på ingen måde trænger ind, er der to folder, der går ind over hinanden under lynlåsen. En god detalje, som dog gør lukningen lidt mere besværlig, da de to folder skal rigtigt ind over hinanden. Man lukker derfor ikke altid lige i et snuptag. Det er desuden imponerende, at de har fundet og benyttet en envejs Bluesign®-godkendt YKK lynlås.

Detaljer
Eco Proof Jacket har gode, tætte lommer, selvom lukningen er med trykknapper. Igen har Haglöfs udfordret detaljeringsgraden og lavet en dobbelt fold, så vand ikke kommer i lommen og ting ikke ryger ud. Stiklommer uden lukning er gode til at have hænderne eller lidt småting i. Lommerne er vinklet, så vand godt kan løbe ned i lommerne, og materialet er vandtæt på begge sider, så vandet trænger ikke ind, men kan ophobe sig i lommerne.

De mange lag vandtæt-materiale over hinanden ved lommerne betyder mindre åndbarhed, og de mange lag omkring hoftebæltet gør det lidt varmt ved lommerne ved aktivt brug. Alt i alt fungerer jakken rigtig godt, og jeg vil uden tøven tage den med på min næste tur.

Haglöfs

Eco Proof Jacket
Pris: 2.399,-

Bedømmelsen

Eco Proof Jacket er en alsidig, komfortabel jakke, der mere ligner en pæn hverdagsjakke end en fuldblods friluftsjakke, selvom den på mange punkter fuldt ud performer som én. Jakken har mange gode detaljer og er opbygget med en gennemført bæredygtig tankegang.

8/10: Produktet fortjener applaus
Udskiftelige dele, bluesign®-godkendt, gennemført miljøvenlig, trykknapper, lynlåsen, justerbar hætte, mange lommer, styrken, prisen
Jeg savner lidt udluftning under arme, åbne stiklommer mangler hul til at aflede vand, man kan ikke komme til lommer med hoftebælte på

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Haglöfs Eco Proof Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Haglöfs Eco Proof Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.