Udstyrstest

Helko Werk Pathfinder

En økse, der får den indre skovhugger frem i enhver

Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau
Den 01. mar 2023
Læst af: 1906
Karakter fra test

De tyske øksemagere fra Helko Werk er på banen med en robust kvalitetsøkse, der udstråler, at den kan holde i generationer. Pathfinder er først og fremmest lækkert håndværk.

Fra det øjeblik man får øksen i hånden, står det klart, at der er tale om lækkert grej lidt ud over det sædvanlige. Når man har produceret økser siden 1844, som Helko Werk har, må man siges at have en vis erfaring indenfor sit håndværk, og Pathfinder befinder sig i klassen af robuste kvalitetsøkser i Classic-serien.

Helko Werk Pathfinder
Anmeldelsen

Der er noget tidløst og gedigent over øksen, der med sit træskaft, håndsmedede øksehoved og lækre læderdetaljer er en back-to-basics økse lavet i naturlige materialer af høj kvalitet. Man kan mærke, at der både er lagt tid og stolthed i at få det bedste frem i materialerne. Samtidigt føles det som solidt kram, så man har på fornemmelsen, at denne økse kommer til at gå i arv. Vi har haft Helko Werks Pathfinder økse med på flere weekendture i Danmark og Sverige, hvor vi har testet den ved bålpladsens brændehugningsopgaver.

Helko Werk Pathfinder 2

Lækre materialer og tilbehør

Øksen har en god tyngde med en vægt på 600 gram for øksehovedet og et økseskaft med en længde på 38 centimeter. Grebet på træskaftet er godt, og det er behageligt at holde på øksen under brændehugning.

Og så er der bare noget lækkert over materialerne i læder, træ og stål. Øksehovedet er lavet i C50-stål, mens skaftet er i amerikansk hickorytræ. Til øksen hører en læderskede til beskyttelse af det skarpe økseblad – og samtidig til beskyttelse af dine ting nede i rygsækken, så du kan have øksen liggende mellem tøj og anden oppakning uden at være nervøs for, at det bliver snittet til spåner.

Derudover findes der en læder-beskytter til økseskaftet. Slitagen på et økseskaft vil ofte opstå nær øksehovedet, hvor man, hvis man rammer lidt forkert på huggeblokken, kan komme til at slå økseskaftet ned i brændeknuden i stedet for at ramme brændeknuden med det skarpe økseblad. Læder-beskytteren snøres på økseskaftet nærmest øksehovedet, og beskytter dermed økseskaftet mod ”fejlslag”. Det giver en længere levetid.

Helko Werk Pathfinder 3

Kvalitet og holdbarhed

Der er noget ordentligt over en økse, der er lavet til at holde i mange, mange år, og Helko Werk er så sikre på kvaliteten af deres økser, at de tilbyder 25 års garanti på øksehovedet. Der er således tænkt holdbarhed og lang tids anvendelse ind i produktet. Dels kan man vedligeholde bladets skarphed med slibesten, file og pudsegrej, som kan købes på Helko Werks hjemmeside.

Dels er det muligt med tiden at udskifte økseskaftet, da økseskafterne kan købes separat på Helko Werks hjemmeside. Og endelig kan man ved at bruge læder-beskytteren til økseskaftet gøre sit til, at økseskaftet ikke bliver slidt, når man rammer lidt forkert på huggeblokken.

 

Helko Werk

Pathfinder
Pris: 699,-

Bedømmelsen

En lækker kvalitetsøkse, der føles virkelig robust, og som man kan have glæde af i mange år. At Helko Werk står inde for kvaliteten af deres økser, viser sig tydeligt ved, at de tilbyder 25 års garanti.

9/10: Wow, vi er imponerede
Lækre materialer, solid, god kvalitet
Lidt tung at bære i rygsækken

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helko Werk Pathfinder
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helko Werk Pathfinder ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.