Du er her:

Udstyrstest

Lowe Alpine Axiom Alpamayo 70:90


Lowe Alpine har leveret rygsække til rejser og eventyr gennem mange år. De er dog ikke bange for at forny deres klassiske modeller og har blandt andet udviklet et nyt bæresystem kaldet Axiom. Vi har testet en af deres nye modeller for at se, om de fortsat leverer varen.

Axiom Alpamayo 70:90 er en 70 liters rygsæk, der kan indeholde op til 90 liter ved at hæve toplåget. Rygsækken er udformet traditionelt med et stort hovedrum og et toplåg med to lommer.

På hver af side er ens netlommer af ualmindelig god størrelse. De kan let indeholde en skaljakke, og samtidig er elastikken god nok til, at man ikke er bange for at miste mindre genstande. På forsiden af rygsækken har Lowe Alpine valgt en relativt utraditionel løsning ved at have en meget stor, U-formet lynlåsåbning til hovedrummet. Det er en meget stor fordel ved Axiom Alpamayo, da det giver let adgang til de fleste ting.

På ydersiden af flappen, som vippes op, er en mindre lomme, og uden på denne lomme er der små stropper til fastmontering af udstyr. Til rygsækken følger to standardremme, man kan bruge til at fastspænde eksempelvis liggeunderlag. Det fungerer glimrende og er en meget god og alsidig løsning.

Inde i rygsækken har Lowe Alpine monteret en aftagelig såkaldt hydration pack, der kan indeholde en drikkeblære. Det, at den er aftagelig, gør også, at den med sine medfølgende stropper kan bruges som en lille let dagsturrygsæk, der kan indeholde madpakke, en ekstra trøje og lidt drikke. En klassisk, velfungerende løsning.

Bæresystemet Axiom
Det er tydeligt, at Lowe Alpine har valgt at genbruge mange gode traditionelle løsninger og samtidig har prøvet at gentænke andre løsninger for at skabe den bedst mulige rygsæk. Bæresystemet Axiom er en nyskabelse. Hoftebælte, skulderstroppe og rygpladen er alle let genkendelige fra lignende rygsække og er lavet i et godt, kraftigt og behageligt skum.

Det utraditionelle ligger i måden, man justerer ryglængden på. Ved hjælp af et snoretræk kan man forlænge og forkorte ryglængden, mens man har rygsækken på. Umiddelbart syntes jeg, at det så lidt spinkelt og skrøbeligt ud, men jeg har ikke oplevet nogen problemer overhovedet.

Det fungerer fint, men jeg har ikke fundet det nødvendigt at kunne justere ryglængden, mens jeg går. Når jeg først har indstillet ryglængden, holder jeg den gerne der, da det føles mest behagelig. Jeg er muligvis en lidt for konservativ rygsæk-bruger til at værdsætte denne mulighed.

Generelt set er det min oplevelse, at bæresystemet i sin helhed vil fungere godt for de fleste, men jeg er enkelte gange blevet ualmindeligt øm i nakken på grund af skulderstropperne. For mig sidder de monteret lidt for tæt på hinanden, og det gør, at jeg bliver klemt i nakken. Omend det kun er sket enkelte gange i en meget lang testperiode, så kan jeg desværre ikke sige, at bæresystemet som helhed fungerer helt så godt som resten af rygsækken.

Kraftfuld sværvægter
Hoftebæltet er monteret, så det kan bevæge sig lidt i forhold til tasken. På min model ser det ud som om, det sidder en lille smule skævt for midten af tasken, men det mærker jeg ikke noget til, når jeg har den på. Dog kan jeg se, at det, at hoftebæltet bevæger sig uafhængigt af tasken, giver en slidtage, der på test-tasken bevirker, at den langsomt er ved at slide sig selv i stykker.

Den har dog på nuværende tidspunkt været med på mere end 1000 kilometers vandring uden, at det er blevet et problem. Det er stort set eneste tegn på slitage på en rygsæk, der ellers er lavet ekstremt solidt.

Ydermaterialerne er meget kraftige og har i min test tålt uendelige mængder tæsk. Det er ikke så vandtæt, men til gengæld medfølger der et regnovertræk. Tasken er med sine to og et halvt kilo gennemsnitlig i vægt på trods af de kraftige materialer.

Prisen lige under 2000 kroner er fornuftig for en taske af denne kvalitet. Axiom Alpamayo er en velfungerende, veldesignet taske fra Lowe Alpine, som du uden tvivl vil kunne få utrolig stor gavn af, uanset om du skal på vandre- eller backpackertur. Du skal blot være sikker på, at den sidder godt på din ryg.

Udgivet d. 1. juli 2015
Af Kristian Jager Nykrog

Lowe Alpine

Axiom Alpamayo 70:90

Bedømmelsen

Lowe Alpine Axiom Alpamayo er en utroligt slidstærk rygsæk, som har et meget bredt brugsområde og lækker funktionalitet. Det nye bæresystem Axiom fungerer fint, men prøv det af, inden du køber, for at se om rygsækken sidder godt på dig.

8/10: Produktet fortjener applaus
Funktionalitet, kvalitet, pris
Komfort, hoftebælte-slidtage
Pris: 1999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind