Udstyrstest

Montane Alpine Endurance eVent Jacket

Den 22. jun 2022
Læst af: 9668
Karakter fra test

Montanes topmodel inden for skaljakker, Alpine Endurance eVent Jacket, er et godt bud på en jakke, der kan bruges til stort set alle former for aktiviteter i naturen. Og så er den oven i købet en tand billigere end de fleste andre topmodeller. Jakkens eneste problem er kosmetisk.

Alpine Endurance Jacket er designet til alpin klatring under ekstreme forhold i bjergene, men egner sig også glimrende til mere almindelige vandreture eller endda som hverdagsjakke. Jeg har testet jakken gennem fem måneder på New Zealand, hvor jeg blandt andet har haft den på flere dage med meget kraftig regn.

Jakken har mange små, smarte detaljer, hvor de vigtigste knytter sig til lækre lommer og praktiske elastikker til indspænding. Alpine Endurance Jacket har intet mindre end syv lommer: En på venstre arm, to inderlommer i mesh med henholdsvis lynlås og elastiklukning samt hele fire yderlommer. Alle fire yderlommer er rimelig store og sidder placeret, så de ikke er i vejen for hverken klatresele eller rygsæk.

Montane Alpine Endurance eVent Jacket
Anmeldelsen

Tæt pasform
Der er gode indspændingsmuligheder både nederst, i taljen, ved hænderne og rundt om hovedet. I alt giver det en tæt pasform. Også hætten er let at få til at sidde, præcis hvor man vil have den, så den naturligt følger hovedets bevægelser. Det er virkeligt lækkert.

Det er desuden imponerende, at jakken er ret stor og har rigeligt med plads til at have ekstra lag på ind mod kroppen, samtidig med at den overhovedet ikke føles poset, når man blot har et tyndt lag på under den. Det er sjældent at opleve, at det kan lade sig gøre så godt.

Det er imponerende, at jakken har rigeligt med plads til ekstra lag ind mod kroppen, samtidig med at den overhovedet ikke føles poset

Åndbar membran
Jakken er lavet med en åndbar eVent-membran, som jeg har erfaringer med fungerer utroligt godt i skaljakker. Generelt har jeg også været meget tilfreds i det her tilfælde, men jeg har dog oplevet at blive våd under jakken to gange efter dage med kraftig heldagsregn.

Jeg har ikke været gennemblødt, så det kan tænkes, at fugtigheden primært skyldes problemer med åndbarhed, når yderstoffet har været under konstant pres fra elementerne og er blevet meget vådt. Til jakkens forsvar skal det siges, at den nu har været brugt så længe, at den fortjener en grundig vask og genimprægnering.

Fnuller og fornuftig pris
Jeg er imponeret over Alpine Endurance Jacket, menhar en anke: Nylonen, som yderstoffet på selve skallen er lavet af. Laget af kraftig nylon skulle have helt speciel høj slidstyrke og derfor være godt egnet til hård brug.

Desværre oplevede jeg allerede ret tidligt, at yderstoffet begyndte at fnulre, der hvor hoftebælte, skulderremme og brystrem giver stor slitage. Fnuller kan let opstå på skaljakker, som man bruger meget med tung rygsæk, men jeg er lidt overrasket over, hvor hurtigt det dukkede op på jakken her.

Efter sammenlagt 30 dages intens brug er problemet dog stadig kun kosmetisk. Det er positivt. Slitagen har endnu ikke gjort, at jeg har oplevet problemer med vandtætheden, hvilket ville være et meget større problem.

Til sidst kan jeg nævne en lækker detalje: Prisen. Skaljakker, og specielt topmodellerne, er meget dyre, men Alpine Endurance Jacket udmærker sig ved at være et pristrin under mange andre jakker med samme brugsområde.

Montane

Alpine Endurance eVent Jacket
Pris: 3599,-

Bedømmelsen

Det er tydeligt, at der ikke er sparet på gode detaljer og lækker funktionalitet, men slidstyrken på den ellers gode jakke er desværre ikke imponerende. Det trækker dog ikke alt for meget ned, da det i testperioden trods alt kun handler om kosmetisk slitage. Den gode pris trækker til gengæld godt op.

8/10: Produktet fortjener applaus
Pasform, gode detaljer, pris
Slidstyrke

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Montane Alpine Endurance eVent Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Montane Alpine Endurance eVent Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.