Udstyrstest

OPTIMUS GEMINI DOUBLE BURNER

To i én

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 20. jun 2022
Læst af: 3892
Karakter fra test
Optimus har produceret brændere til udendørs brug siden 1899. Med et navn, der giver et hovednik til stjernetegnet for tvillinger, er Gemini Double Burner ikke svær at gennemskue. Den er Optimus’ svar på, hvordan man skaber lækkert grej, der favner såvel den fremstormende letvægtskultur samt den voksende gruppe af nye friluftentusiaster. For hvad er bedre end én god brænder? Det er vel to.
OPTIMUS GEMINI DOUBLE BURNER
Anmeldelsen

Kender du det? Du sidder og skal varme aftensmaden op, men på samme tid vil du gerne lige stege lidt på en pande eller koge nogle ris. Imens den ene ting koger, står den anden bare og bliver kold. Sådan har det oftest været på shelterture, når man forsøger sig med madlavning på en normal brænder. Men løsningen er simpel. I hvert fald for Optimus: En dobbeltbrænder.

Optimus Gemini er en gasbrænder i et simpelt design med Optimus’ klassiske mørkegrå og grønne farver på en ydre skal af anodiseret aluminium. Man er ikke i tvivl om, hvem producenten er.

Brænderen har fire fold-ud ben med minimal overflade, der dog på samme tid får den til at stå fast selv på ujævn skovbund eller fjeld. En lille genistreg og et lækkert design gør, at benene også udgør støtten til selve gryderne. I midten er der placeret en bar, der agerer støtte for begge kogepunkter, og inde under den er der en integreret trykreguleringsventil, som sørger for, at begge hoveder kan fungere uafhængigt af hinanden, selvom gassen kommer fra samme gasdåse.

optimus gemini 3

Hver brænder har et simpelt, lille håndtag, der kan indstille styrken hver for sig og gør det muligt at have en simreret og spilkogende vand på samme tid. Det er ikke svært ved at se, hvorfor den i 2021 vandt en ISPO-pris for innovation, da den først så dagens lys.

Goliat i David

Med en vægt på blot 790 gram har Optimus Gemini nogle skjulte kræfter. Sammenlignet med den klassiske dobbeltbrænder fra campingpladsen, og endda med andre letvægtsbrændere fra konkurrenter, overhaler Optimus Gemini, når det handler om kræfter. Hver brænder har et output på 3.600 watt og kan koge en liter vand på kun 4 minutter. Og det er altså per brænder. Så på fire minutter kan du koge 2 liter vand til lejren. Det har vi testet i vindstille forhold, og her kører den 0.5 liter vand på 2 minutter og 10 sekunder. Testen er lavet i en normal gryde, hvilket gør det endnu sværere at varme.

Brænderen kører ca. 165 minutter på 450 gram gas, hvilket er sammenligneligt med andre topmodeller på markedet. Det er fedt at se, at der absolut ikke er skruet ned for de tekniske specifikationer for at forsøge at få to brændere til at arbejde sammen.

Selve flammekontrollen er god, og du har fire hele omdrejninger fra laveste kraft til højeste, hvilket gør det muligt at finde den rigtige varme både til at tø suppen op, men også til at stege din bacon. Som den eneste mangel er de forhøjede kanter rundt om brænderne ikke så effektive til at beskytte mod vind, når man varmer over simrestyrke. Der er et stykke op til gryden, som giver en smule varmetab, men det kan afhjælpes med hjemmelavede vindskjul.

Optimus Gemini fungerer godt til lejrpladsen, shelterturen eller bilcampingen. Og hvis man ikke vil vente en evighed på det store aftensmåltid, kan den med sine 30 x 7 x 10.5 centimeter også sagtens pakkes med i rygsækken til din næste fællestur.

optimus gemini 16218

Redaktionen anbefaler

Optimus

GEMINI DOUBLE BURNER
Pris: 1.349,-

Bedømmelsen

Optimus Gemini er den perfekte brænder til dig, der oftest tager på tur med andre og ser frem til dagens måltider. Her kan du virkelig kræse for detaljerne og stadig få aftensmad på rimelig tid. Om det er på bilferien eller på Hærvejen, så er brænderen nem at have med at gøre – og din aftensmad tager nu halvt så lang tid som før.

9/10: Wow, vi er imponerede
Materialer, output, stabilitet, vægt
Vindstabilitet

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Optimus GEMINI DOUBLE BURNER
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Optimus GEMINI DOUBLE BURNER ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.