Udstyrstest

Patagonia Nano Puff Hoody

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 6436
Karakter fra test

Patagonia Nano Puff Hoody er en klassiker, som mange nok er stødt på før. Modellen er dog blevet opdateret i løbet af årene og er stadig værd at kigge efter i sømmene.

Jakken her er lidt som en god årgangsvin: Fantastisk god og er faktisk blevet bedre og bedre med tiden. Nano Puff Hoody er en rimeligt tynd og let syntetisk, isolerende jakke lavet ganske simpelt med meget få detaljer for at holde vægten nede. Brugsområdet dækker alt fra bjergbestigning til shopping på en kølig dag. Nano Puff kommer i flere udgaver, men vi har valgt at teste den, vi opfatter som den mest anvendelige – den med hætte.

Jakkens yderstof er ikke vandtæt, men let vandafvisende, og isoleringen skulle eftersigende også fungere fornuftigt, når den er våd. Min erfaring er, at de fleste beklædningsgenstande, denne jakke inklusiv, på et tidspunkt når et kritisk punkt i forhold til mængden af fugt kontra isoleringsevnen.

Forskellen er, hvornår punktet nås, og min erfaring er, at det bedst kan betale sig at bruge Nano Puff Hoody under en skaljakke, hvis det regner sådan rigtigt alvorligt. Til brug sammen med en skaljakke fungerer den dog aldeles glimrende. Den manglende vandtæthed skal ikke ses som et kritikpunkt. Jeg synes faktisk, det er dejligt, at Nano Puff Hoody er holdt rimelig simpel og uden en vandtæt yderskal.

Hvis det er det, man er interesseret i, så findes der mange andre gode produkter. Jeg elsker fleksibiliteten, der ligger i at bære lag på lag og have mulighed for at tilpasse præcist til min aktivitet og det pågældende vejr. Når Nano Puff Hoody netop holder sig simpel, så har Patagonia også sikret en god lav vægt. Et stort plus.

Patagonia Nano Puff Hoody
Anmeldelsen

God for miljøet
Ydermaterialeret og foret er lavet af genbrugspolyester, der udgør en ret stor del af jakkens samlede masse. Det er dejligt, når nogen af vores elskede friluftsprodukter kan være bare lidt miljøvenlige, og jeg har ikke på fornemmelsen, at det mindsker slidstyrken.

Nano Puff Hoody virker i høj grad til at være en jakke af god kvalitet med høj slidstyrke. Rent funktionelt er jakken holdt simpelt med to håndlommer og en indvendig brystlomme. De to håndlommer har en god størrelse til at varme hænder, og brystlommen kan bruges som opbevaringspose.

Denne form for lomme-opbevaringspose findes på mange jakker og er en rigtig god ide, men det er desværre sjældent, at den er super godt udført. Ligeledes oplever jeg på Nano Puff Hoody, at det er unødvendigt vanskeligt at lukke lynlåsen, når man først har stoppet jakken ned i lommen. Man mangler en ekstra hånd for at kunne holde jakken komprimeret, lynlåsen tæt sammen og trække lynlåsen til.

Pudsig pasform
Apropos detaljer, jeg ikke er helt tilfreds med, så er pasformen en smule pudsig. På kroppen sidder jakken rimeligt fornuftigt tæt, men ærmerne føles en lille smule løse og lange. Det er sjældent, at jeg har den oplevelse med en jakke. Nano Puff Hoody er dog en jakke, der er lavet til mange forskellige aktiviteter og brugsområder, og kan bæres såvel over som under en skaljakke. Således lider pasformen nok desværre lidt for fleksibiliteten. Generelt er jeg dog utroligt tilfreds med Nano Puff Hoody og sætter meget stor pris på det brede brugsområde og den gode kvalitet. Prisen er rimelig fornuftig uden at være hverken revolutionerende høj eller lav sammenlignet med konkurrenterne.

Patagonia

Pris: 1699,-

Bedømmelsen

jakker (varmNano Puff Hoody er still going strong, og det er tydeligt at se, hvorfor Patagonia fortsat har den i kollektionen. Selvom det er en klassiker, der er opdateret gennem årene, er der dog stadig enkelte muligheder for forbedring.

8/10: Produktet fortjener applaus
Varme, simplicitet, vægt
Opbevaringslommens lynlås, pasform

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Patagonia Nano Puff Hoody
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Patagonia Nano Puff Hoody ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.