Du er her:

Udstyrstest

Sherpa Kriti Tech Jacket


LÆKKER SHERPA TIL DET DANSKE

Hvis det er godt nok til sherpaer, så kan det vel også godt bruges til eventyr i det danske? Vi har kigget nærmere på Sherpa Kriti Tech Jacket, der er designet og udviklet af Sherpa Adventure Gear.

Sherpa Kriti Tech Jacket er en softshell-jakke, der er vind- og vandafvisende. Altså er den ikke vandtæt, men den fungerer udmærket i let bygevejr. Jakken har en meget god og stram pasform, hvor den specielt på ærmerne sidder rigtigt tæt. Da den er lavet med en meget høj andel spandex (12 %), så er den også meget elastisk. Der findes tre lommer henholdsvis i siderne og den sidste på brystet. De er alle meget funktionelle og kan lukkes med lynlåse. Sherpa Adventure Gear beskriver selv lynlåsen som værende asymmetrisk for bedre komfort. Dette har jeg meget vanskeligt ved at se, at den skulle være, og egentlig synes jeg også, den fungerer fint uden at være det. Kriti Tech Jacket kommer i tre forskellige udgaver - alle meget pæne og friske udgaver. Hvis man er mere til et anonymt udseende, så kan det nævnes, at en af udgaverne sort. Den har dog en meget flot og lækker detalje med rød lynlås til brystlommen.

Lang i ryggen
Jeg synes at Kriti Tech Jacket er relativt stor i størrelsen, men det er meget tydeligt, at man bevidst har lavet jakken lang. Det er både godt og skidt. Det gode er, at man er sikker på at have overlap mellem jakke og bukser og således slipper for at få vind ind på mave eller ryg. Det gør også, at jakkens underkant ikke kommer i karambolage med en klatresele. Det dårlige ved jakkens store længde er, at den kan have en tendens til at kravle lidt op, således at den kommer til at pose på maven og ryggen. Det sker specielt, hvis man rejser sig op og sætter sig ned ofte. Du skal altså være opmærksom på, om jakkens længde kan være et problem i forhold til dit brug. Personligt er jeg rigtigt glad for den gode længde, netop fordi man slipper for at blive kold på ryggen.

Uden hætte
Kriti Tech Jacket er lavet uden hætte, og det kan der være både fordele og ulemper ved. Ulempen er, at du ikke har en hætte til at skærme dit hoved mod elementerne. Fordelen er, at hætten ikke er i vejen, når den ikke er i brug. Det gælder både, hvis det er meget godt vejr, hvor brug af hætte vil være unødvendigt, men også hvis man bærer jakken som et mellemlag under en skaljakke. I sidstnævnte tilfælde vil man slippe for, at hætten ligger og fylder i nakken. Jeg synes dog, det er meget fornuftigt, at man ikke har lavet Kriti Tech Jacket med hætte. Den fungerer glimrende uden, og den er med sit relativt tynde materiale og deraf gode åndbarhed efter min opfattelse en jakke, der er særligt anvendelig i godt vejr, hvor man alligevel sjældent bruger en hætte.

Kun til sherpaer?
Sherpa Kriti Tech Jacket kan lyde som et produkt, der primært er produceret til trekkingstierne, men jakken er efter min opfattelse mindst lige så anvendelig til små skiture, cykelture, klatreture eller en tur i supermarkedet. Så længe du har brug for en simpel softshell med tæt pasform og et friskt udseende, så vil Sherpa Kriti Tech Jacket være et meget fornuftigt valg. Den gør det ganske enkelt rigtig godt uden at være enestående eller alvorligt nyskabende.

Udgivet d. 13. juni 2014
Af Kristian Jager Nykrog

Sherpa

Kriti Tech Jacket

Bedømmelsen

Sherpa Kriti Tech Jacket er en jakke for dig, der skal værnes mod vind og lette regnbyger, uanset om du skal til Kullen for at klatre eller cykle langs Vestkysten. Med sin tætte pasform og elasticitet gør den det ganske enkelt glimrende, samtidig med at den ser godt ud.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Tæt pasform, elasticitet, friskt udseende
Skiller sig ikke rigtig ud
Pris: 999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind