Udstyrstest

Therm-a-Rest Honcho Poncho Down

Hyggeisolering til lejrbrug

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 19. mar 2024
Læst af: 291

Jeg føler mig lidt som Clinten i ’En nævefuld dollars’, der med sin cowboy-poncho, et cool blik og stoiske ro ser verden an. Men hvorfor skal man egentlig vælge en poncho?

Anmeldelsen

Min nysgerrighed var pirret, da jeg trak Honcho Poncho Down over hovedet. En poncho er jo lidt en mellemting mellem et tæppe og en jakke; i det her tilfælde med hætte, frontlomme og lidt mere ærmeform i sammenknapningen – og med mulighed for at knappe den op og bruge den som et let tæppe, men dog ikke til decideret sovebrug. Jeg bruger faktisk ponchoer, da en del af de quilte (åbne soveposer uden lynlås), jeg sover med på tur, samtidig kan bruges som netop ponchoer. Spørgsmålet med Honcho Poncho var: Hvorfor vælge en ren poncho frem for en dunjakke, som kan fås billigere og vejer mindre? Var det komfort? Design?

Jeg nåede frem til, at den er en hyggegenstand og til ture med fast lejr om vinteren og det sene efterår eller tidlige forår her i Danmark – dog er den lavet i syntetisk materiale, så man skal være påpasselig ved bålet. Derudover er den gode længde dejlig, hvis man har tendens til kulde i hofte- og bækkenområdet. Endelig har den sin helt egen visuelle stil.

Honcho Poncho er hyggelig, men den er ikke til at bevæge sig meget i, og til reelle vandreture ville jeg vælge en jakke. Ponchoen er nem at tage af og på. Frontlommer sidder fint og fungerer godt, men farvekodningen af knapperne kunne være bedre, så man undgik at knappe de forkerte knapper sammen undervejs. Ponchoen sidder desuden meget poset på mine 177 centimeter og 70 kilo. Da der kun er én størrelse, vil man opleve ret forskellige snit alt efter sin størrelse, og dermed er det også forskelligt, hvor effektivt den isolerer. Jeg mangler desuden justeringsmulighed af hætten, for elastikken i den gør, at den bliver ret løs i det. Kvaliteten er rimelig god. Stoffet virker behageligt, syningerne er, som de skal være, men dunene (650 fyldkraft) er af lidt lav kvalitet for et produkt til den pris. Jeg synes faktisk, at 2.379 kroner er ret dyrt i forhold til ponchoens materialer. Samtidig er det et stykke grej, som man formentligt ikke kommer til at bruge særlig meget. Man skal altså primært købe ind på lejrfunktionen – og foretrække ponchoen frem for en jakke.

Therm-a-rest

Honcho Poncho Down
Pris: 2379,-

Bedømmelsen

Jeg bliver ved med at vende tilbage til spørgsmålet: Hvorfor skulle jeg vælge den her frem for en jakke? Og selv om jeg har forsøgt at komme med mulige anvendelser – og ponchoen helt sikkert vil give mening for nogle – så overvej det.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Fin kvalitet og genbrugsmaterialer. Visuelt interessant. Høj hyggefaktor. Kan også bruges som tæppe og varmeforstærker i sovepose. Man føler sig lidt som Clint Eastwood.
Dyr i forhold til materialer og kvalitet. Begrænset anvendelsesområde. Lidt dårlig udfyldt ydre isolering i kængurulommen. Kun én størrelse. Virker dårligt i vind. Ret tung i forhold til isoleringsevne. Kræver omtanke ved bålbrug.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Therm-a-rest Honcho Poncho Down
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Therm-a-rest Honcho Poncho Down ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.