Udstyrstest

TLT Sov -21

Varm vinter-makker med masser af dun

Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau
Den 22. jun 2022
Læst af: 4772
Karakter fra test

Med en komforttemperatur på -21 for mænd og -13 for kvinder hører TLT's Sov -21 til i kategorien for soveposer til seriøs vinterbrug. Soveposen er et rigtigt godt bud til folk, der tager på tur i Skandinavien året rundt og vil være en god makker på vinterfjeldet.

En sovepose af denne kaliber skal egentligt testes på vinterfjeldet for rigtigt at komme til sin ret, men da Corona-restriktionerne fik alle mine vinterfjeldsplaner til at fordufte som dug for solen, var det heldigt, at vi i år havde regulær vinter i Danmark.

Jeg havde posen med på en række shelter-weekender, hvor jeg begav mig ud i de koldeste januar- og februarnætter, jeg kunne opdrive. Der var meldt nattetemperaturer ned til minus ti grader og jeg kunne fint holde varmen i vinterkulden; og det endda i shelter, hvor det generelt er sværere at holde varmen end i Telt.

For virkeligt at teste soveposen til sin grænse lånte jeg også et minus-18 graders fryserum i DTU's kælder. Udover den noget klaustrofobiske oplevelse ved at ligge i et lille fryserum med summende fryseelementer i en kælder under jorden var det en behagelig oplevelse. Soveposen holdt, hvad den lovede.

TLT Sov -21
Anmeldelsen

Ingen kuldebroer og masser af dun
TLT Sov -21 er en dunpose fyldt med lækre gåsedun med fyldkraft 700+, og det føles som om, der er rigeligt af dunfyld – faktisk strutter soveposen nærmest af dun. Derudover er der virkelig tænkt over detaljerne i forhold til at hindre kuldebroer.

Under lynlåsen er der syet tykke, dunfyldte flapper, som hindrer kuldebroer. Lynlåsen fungerer problemfrit, og jeg har ikke oplevet, at den har lynet sig fast i stoffet; noget der ellers er et almindeligt problem.

Ved halsen er der en tyk dunkrave, som kan strammes til uafhængigt af lukkemekanismen ved hætten. Halskraven lukker effektivt af, så den smule kold luft, der måtte komme ind ved åbningen, ikke slipper længere ned i soveposen.

Hætten lukkes effektivt til med en snørelås, der nemt betjenes inde fra posen. Hætten føles lækker og er fyldt med masser af dun, ligesom det virker til, at der er masser af dun i fodenden.

Ydermaterialet er vandskyende for at beskytte dunene mod fugt og kondens.

To længder
Sov -21 fås i to forskellige længder, nemlig Regular for personer op til 183 centimeters højde og Long for personer op til 200 centimeters højde. Regular vejer 1520 gram, mens Long kommer op på 1640 gram.

Der følger både en pakpose og en opbevaringspose med SOV -21, og da soveposer, og i særdeleshed dunposer, har bedst af ikke at blive opbevaret sammenpakket, anbefales det at benytte opbevaringsposen. Den sikrer, at dunene ikke bliver mast, men har masser af plads og luft.

Når soveposen er pakket til tur i pakposen, fylder den cirka 44 x 23 centimeter. Den er dermed ikke blandt de mindste soveposer, men man kan ikke komme udenom, at til vinterbrug til godt stykke under frysepunktet kommer man ikke langt med en sovepose på størrelse med en termokande – så hellere have en lidt større sovepose, som man kan holde varmen i på de frostklare eventyr rundt omkring i Skandinavien.

TLT

Sov -21
Pris: 3599,-

Bedømmelsen

TLT SOV -21 er en seriøs vintersovepose. Hvis du tager på vinterture i Danmark, vil soveposen kunne holde dig varm under de allerfleste forhold, og posen er også velegnet til ture længere mod nord i Skandinaviens koldeste måneder.
9/10: Wow, vi er imponerede
Virkelig lækker kvalitet. Der er ikke sparet på dunfyldet, og den dunfyldte varmekrave og de dunfyldte flapper under lynlåsen hindrer kuldebroer.
Fylder en del når den er pakket sammen

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT Sov -21
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT Sov -21 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.