Udstyrstest

Trail Organic Food

100% økologisk, danskudviklet Turmad

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 4088
Karakter fra test

Trail er et dansk udviklet og produceret mærke, der fremstiller 100% økologisk Turmad. Kokkene Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg står bag ingredienser, sammensætning og smag på Trails fem varianter.

Trail byder på klassisk frysetørret mad. Alt, du behøver for at få et måltid varm mad, er kogende vand og en ske til at spise direkte fra posen. Enkelt, let og uden opvask. Trail adskiller sig dog fra andre frysetørrede mærker, da maden er lokalt produceret og 100% økologisk.

Fokus ligger på at skabe et måltid, der minder om rigtig mad i alt fra smag til konsistens.

Ved at frysetørre større stykker mad, øges tilberedningstiden en smule i forhold til andet frysetørret mad, men der går stadig kun 10 minutter, fra du åbner posen, fjerner antifugt-pose, tilføjer 380 ml kogende vand og rører rundt til maden er klar.

Pasta i fuld størrelse som i Vegan Pasta Ratatouille er med til at give fornemmelsen af et rigtig måltid mad, og det er efter min mening de ekstra par minutter værd i forhold til andet frysetørret mad i bittesmå stykker. Er det koldt uden for, er det dog en ulempe med den ekstra tilberedningstid, da retten når at køle ned, hvis ikke man ofrer dunjakken eller andet som isolering for et gennemvarmt måltid mad.

Trail Organic Food
Anmeldelsen

Maden er produceret lokalt i Danmark, hvilket mindsker transport og klimaaftryk. Generelt har Trail fokus på klima og lokale ingredienser, som endda alle er 100% økologiske, hvilket også har en lille smule at sige i forhold til prisen på produktet, der ligger på niveau med andre mærker af høj kvalitet. Trail er altså ikke et måltid i den billige ende, men jeg synes også, at man får noget ekstra for pengene.

Godt design og glimrende madoplevelse
Når man har med Turmad at gøre, er der meget andet end selve maden som er vigtigt. Lav vægt, kompakt design og selve designet på posen kan være lige så vigtigt som indholdet i posen. Trail har en lav vægt, et kompakt design og en godt aflangt, horisontalt design på posen.

Det gør det muligt at bruge en almindelige ske i posen, samtidig med at posen står mere stabilt. Emballagen har en bred bund, som gør det nemt at komme rundt i alle hjørner med skeen og at stille maden fra sig, uden den vælter.

Der er et måleskema på ydersiden af posen, så det er let aflæseligt med mængden af kogende vand, der skal i produktet.

Måltiderne er enkeltportioner, og energimængde samt fordeling af kulhydrat, fedt og protein er nøje afstemt til én person. På trods af en fin energimængde på den gængse anbefaling på omkring 600 kcal for et måltid, så kunne jeg ved enkelte retter godt spise mere efter en hel dags aktivitet. Men energi og mad handler også om at blive smagsmæssigt mættet og glæde sig til at nyde et velfortjent måltid.

Den oplevelse af ekstra energi har jeg oplevet ved fire ud af fem af Trails måltider, som hvad angår smag og konsistens er noget helt særligt, der får ens madoplevelse helt væk fra at spise mad af en pose.

Smag og behag
Smag er selvfølgelig meget subjektiv. Vi har været to til at smage på Trails fem varianter og kommer her med vores mening.

Trail Vegan pasta ratatouil
Vegan Pasta Ratatouille
En dejlig, enkel pastaret med store pastastykker, der stadig har bid. Sovsen har en god, krydret tomatsmag med forskellige grøntsager og bønner.

Kalorier: 594 kcal pr. måltid.
Vægt: 125 gram.
Smag: 7 - Gennemarbejdet og lækkert

Trail Beef and potato stew
Beef and Potato Stew
Den eneste anke, vi har med denne ret, er, at portionen gerne måtte være meget større, da det smager fantastisk. Retten har en god, cremet konsistens med alt fra kartofler til hele stykker oksekød og grøntsager, der virkelig giver følelsen af en rigtig, langtidssimret gryderet. Retten har en krydret smag, og man bliver ved med at finde smagsnuancer i den.

Kalorier: 558 kcal.
Vægt: 90 gram.
Smag: 9 - Wow, vi er imponerede

Trail Pasta bolognese 1
Pasta Bolognese
Enkel pastaret med smag af pasta og hakket oksekød, men desværre ikke meget andet smag end det. Vi havde forventet mere smag af grøntsager og krydderi i retten. I forhold til de andre Trail-retter virker smagen lidt flad.

Kalorier: 598 kcal.
Vægt: 125 gram.
Smag: 5 - Udmærket, men også kun det

Trail Creamy chicken with pea
Creamy Chicken with pearl barley
En helt enkel ret med perlebyg, svampe, kylling, sovs og ærter, der ikke er særlig krydret, men virkelig bare smager af de gode ingredienser, retten indeholder. Sovsen er cremet, og der er masser af bid i perlebyggen samt i de sprøde ærter, der næsten føles som om, de er helt friske. Retten indeholder rigtige kyllingestykker med masser af smag, der virkelig giver oplevelsen af et rigtigt måltid mad.

Kalorier: 644 kcal.
Vægt: 125 gram.
Smag: 10 - Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Trail Vegan daal with rice
Vegan Daal with rice
Krydret smag af blandt andet karry med ris og linser. Der er fint med bid i risene, men linserne måtte gerne have mere tekstur. Retten indeholder flere grøntsager; her i blandt hele spinatblade, der giver god smag og følelsen af en helt frisklavet ret.

Kalorier: 644 kcal.
Vægt: 142 gram.
Smag: 8 - Produktet fortjener applaus.

Trail Organic Food

Pris: 99,-

Bedømmelsen

Trail har en praktisk emballage, er kompakt og let, samtidig med at indholdet er næringsrigt og fyldt med smag og gode ingredienser, der tilsammen giver et rigtig godt måltid.
8/10: Produktet fortjener applaus
Dansk produceret, 100% økologisk, god emballage, nem at røre i med en almindelig ske, let og kompakt, kalorieindhold.
Tilberedningstid i koldt klima, portionsstørrelse ved enkelte måltider, pris.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Trail Organic Food
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Trail Organic Food ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.