Du er her:

5 tips til at rengøre rygsækken


Sommersæsonen lakker desværre mod enden, og det betyder, at det er tid til at give sit grej en kærlig hånd, inden det tager en lille pause i grejskabet. Mens tøj bliver vasket og vandrestøvler gjort rent, så er det nemt at glemme rygsækken, som dog også fortjener en kærlig hånd, så den er i topform til den næste tur.

For hvad med de små rester fra energibaren, der gemmer sig nederst i lommen? Snavs og skidt, der har samlet sig i lynlåse? Sved, der er trængt godt ind i rygstykker eller hoftebælter?

Inden du går i gang, så husk at se vaskeinstruktionerne for netop din rygsæk. De fleste vandrerygsække vil ikke have godt af en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren, så du må selv i gang.

Her er 5 gode råd til at gøre rygsækken rent:

  1. Tøm rygsækken fuldstændig og ryst sand og lignende ud af den. Har du en lille støvsuger, så giv indersiden af rygsækken en tur med den.

  2. Fjern rammen, hvis det er muligt. Fjern også rygstykke og hoftebælte og vask dem for sig med lidt lunkent vand, mild, kemikaliefri sæbe uden parfume og en blød svamp. Skyl sæben ud og hæng til tørre.

  3. Fyld lunkent vand (er vandet for varmt, kan det gå ud over rygsækkens farve) i en balje med lidt mild sæbe uden parfume og kemikalier og skrub med en blød svamp eller klud, som ikke gør skade på rygsækken. Brug evt. en tandbørste de steder, hvor der er særligt vedholdende pletter og vær meget forsigtig på områder med mesh.

  4. Pas på med at skrubbe lynlåse, da de ofte har fået en vandafvisende behandling. Vask dem i stedet blidt, så du får fjernet snavs, sand og lignende, og giv dem f.eks. en lille smule olie efter vasken, så de glider godt igen.

  5. Hæng rygsækken til at tørre på hovedet. Vær sikker på, at den er helt tør, før du pakker den væk.

Nu har du en rygsæk, der er er i topform til nye eventyr og klar til at hevet ud af skabet med et øjebliks varsel.

Foto: Lukas Juocas / www.shutterstock.com

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind