Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

En lille bygd i Grønland

EnLilleBygdiGroenland1

Hvordan ser livet ud i en lille grønlandsk bygd, når dens eksistens er truet af fraflytning?

Henrik Saxgren, en af Danmarks fineste fotografer, har skabt et portræt af bygden Ilimanaq ved Isfjordens udmunding i Diskobugten. Han har besøgt området på alle årstider og fotograferet det daglige liv i bygden, været med på rensdyrjagt og sommerfiskeri efter ørreder.

I forordet skriver han:

I begyndelsen gik jeg ensomt rundt i halvmørket og så det varme lys stråle fra vinduerne i de tillukkede huse, men så begyndte jeg at invitere mig selv på kaffe hos bygdens gamle. Og det kom jeg aldrig til at fortryde, for deres beretninger fik mig til at forstå, hvor kort tidsspændet er i Grønland mellem gamle dage og nu. Det viste sig nemlig, at de gamle, som jeg sad og drak kaffe med i et moderne hus med vand og elektricitet, var vokset op i en tørvehytte på en primitiv boplads.

Henrik Saxgren, som tidligere på året udgav fotobogen Ultima Thule, har ladet sig fascinere af det korte tidsspænd i den grønlandske kultur mellem gamle dage og nu – og de helt andre, ufattelige tidsmæssige dimensioner i naturen:

”Disse tidsmæssige paradokser stødte jeg ind i igen og igen under mine otte besøg. Det skabte rum for nye tanker at være et sted, hvor ikke bare tiden var spændt ud, men hvor næsten alle elementer var spændt ud mellem yderligheder: lyset og mørket – solen og månen – dagen og natten – varmen og kulden.”

Bag en mur af is af Henrik Saxgren. 168 sider. Milik Publishing. 379,95 kr.

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet søndag, 10 december 2017, opdateret 13 december 2017, læsninger: 3948

Log ind

Cron Job Starts