Du er her:

GODE OPLEVELSER I EN CORONA-TID

11 tips til den fine & sikre vandretur


Samtidig med vi skal holde afstand, drager flere folk end nogensinde ud i den danske natur. Heldigvis ligger der massevis af fantastiske, corona-sikre oplevelser og venter i den danske natur, hvis man tænker ud over etablerede vandreruter og travle shelterpladser. Det gør vi her.

Friluftslivet er blevet det nye sort. Folk flokkes om vandrestier og shelterpladser som bier på honning, mens besøgstallet på de populære vandreruter skyder i vejret i en grad, så ensretning ved Møns Klint har været nødvendigt.

Det er glædeligt, at flere har fået øjnene op for, hvad naturen har at byde på, og måske er det også med til på sigt at give grobund for flere faciliteter til friluftsfolket såsom shelterpladser og anlagte vandreruter. Derfor byder vi de mange nye gæster i naturen velkommen.

Men hvordan gebærder man sig som vandrer, hvis man gerne vil have en naturoplevelse med lidt færre mennesker?

Og hvis man vil være sikker på at kunne overholde corona-reglerne omkring afstandskrav og forsamlingsloft?

En mulighed er selvfølgelig at tage af sted i hverdagene, hvis du har mulighed for det. Uden for weekenderne har du i langt højere grad det hele for dig selv; både hvad angår overnatningssteder og vandrestier.

Men har du ikke den mulighed, er her nogle idéer til, hvordan du finder ruter og overnatningssteder i naturen, hvor du har en større chance for at nyde naturen uden at støde på så mange andre mennesker.

5 TIPS TIL AT GÅ DINE EGNE VEJE

Camønoen, Gendarmstien og Øhavsstien er alle kendte og elskede vandreklassikere i Danmark.

Det er ikke for ingenting, at de har opnået klassiker-status: De byder på smuk og varieret vandring, velanlagte stier og flotte faciliteter for vandrefolket.

Men med populariteten følger imidlertid også en del andre mennesker.

Måske er nu en god tid at lede efter de mindre velbesøgte hjørner af Danmark, selv gå på opdagelse udenfor de etablerede ruter og finde din helt egen yndlingsplet i naturen. Hvorfor ikke vende forsamlingsforbud og smittefare til nysgerrigt at sætte ud på jagt efter sine egne eventyr; væk fra mængderne?

Her er fem ideer til at sætte kursen mod dine egne eventyr.

1. Danmarks kyster – vandring med fødderne i vandkanten
Vores land er velsignet med lidt over 8.700 kilometers kystlinje.

Det svarer til afstanden mellem København og Bangkok i fugleflugtslinje, så der er gode muligheder for masser af smuk vandring med havudsigt.

At de danske kyster på grund af naturbeskyttelsesbestemmelser i vid udstrækning ligger åbne og med fri adgang gør kun kystvandringen endnu bedre – og i international sammenhæng ganske unik.

Her kan du få sand under fødderne og bølgebrus i øregangene, mens du ser landskabet forandre sig undervejs. Her er høje klinter og sorte stenstrande. Her er lysegrønne bøgeskove helt ned til vandkanten og sandklitter med marehalm. Her er fugleliv og glimtende blå bølger. Og uanset, hvor du bor i Danmark, er der ikke langt til kysten.

Vær opmærksom på eventuelle fuglefredningsområder, hvor der i fuglenes yngleperioder er adgangsbegrænsning – læs reglerne under det enkelte naturreservat – samt ufremkommelige sivskove, hvor du kan blive nødt til at søge lidt længere ind i landet.

2. Statsskovene – vores allesammens skove
I Danmarks offentlige skove må du færdes døgnet rundt, og hvis du er til fods, må du også bevæge dig udenfor stierne. Her er derfor gode muligheder for at lave din helt egen vandrerute i skovbunden uden for de etablerede stier.

Det giver dig ikke blot skoven stort set for dig selv; det giver også mulighed for at opleve den på en ny og eventyrlig måde.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde inspiration i blandt andet naturguiderne og Miljøministeriets hjemmeside finder du et detaljeret kort over de statslige naturområder under ’Arealoversigt’.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

not matchednot

Andre spændende artikler


12 Tips til fjeldturen

12 Tips til fjeldturen

12 tips til vandring i efteråret

12 tips til vandring i efteråret

5 TIPS TIL SOLOVANDRING

5 TIPS TIL SOLOVANDRING

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind