Du er her:

15 råd til en varm nat i soveposen


En sovepose i sig selv er ikke altid nok til at holde dig varm gennem natten. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre for at holde varmen. Vi har listet 15 af vores bedste råd op til en varmere nats søvn.1. Brug en silke- eller fleecepose En lagenpose i soveposen kan give flere grader ekstra i komforttemperatur, og med sin lave pakkevolumen i forhold til ekstra varme er det en god investering. Derudover kan man med en lagenpose spare på vasken af soveposen, da man sviner den til i stedet for soveposen. Hvis du skal af sted, hvor det er meget koldt, er det også muligt at bruge to soveposer. Bomuldspose giver cirka tre grader, silkepose cirka fem grader og fleecepose cirka otte grader ekstra. 2. Vær varm inden du hopper i posen Det er ikke soveposen, der varmer dig, men dig der varmer soveposen. Soveposens isolation virker som en termokande. Hvis du putter noget varmt i, så holder den det varmt. Men hvis du putter noget lunkent vand i, så bliver det ikke pludseligt varmt. Så bevæg dig gerne med englehop eller andet, inden du hopper i posen. 3. Ifør dig et lag langt uldundertøj Et enkelt lag beklædning er nok til at holde dig varm, hvis det er svedtransporterende og helst af uld. Det med at tage rigtig meget tøj på er en dårlig idé. Når man ifører sig mange lag tøj, kan kroppen ikke komme af med fugten. Fugten bliver kølig og gør dig kold. 4. Tag et par nye og tørre sokker på Hvis man ifører sig de sokker, man har haft på en hel dag, får man fugten fra sokkerne med ned i soveposen, og dine fødder og resten af din krop bliver kold. 5. Hiv en tynd hue på Hvis man holder hovedet varmt, holder man nemmere resten af kroppen varm. Varmen forsvinder ud gennem hovedet, da det er det, som kommer nærmest uden for posen, så dæk det til. 6. Tag noget omkring hals og på hænderne Ens hals er som hovedet også ofte blottet. Kroppen er mindst isoleret, hvor blodårene er blotlagt! Gælder hoved, fødder, hænder og hals. 7. Undgå jordkulde Brug et liggeunderlag med høj R-værdi. Ofte er det fra jordkulde man fryser. Man kan købe liggeunderlag med alt fra fiber, dun og folie, der alle isolerer mod jordkulde. Lige meget hvor god en sovepose, du har, så er det lige så vigtigt med beskyttelse mod jordkulde. R-værdien skal helst ligge på to til fire, hvis du vil bruge det sommer, forår og efterår, og hvis det er til vinterbrug, skal den helst være på fire-syv. 8. Brug rigtig størrelse sovepose Soveposen må hverken være for stor eller for lille.Hvis den er for stor, er det svært at varme hele soveposen op. Hvis din sovepose er lige lang nok, er det en god idé at lægge tøj ned i fodenden, hvilket gør volumen mindre og giver den bonus, at du får varmt tøj morgenen efter. Hvis soveposen er for lille, er der ikke nok luft til isolation, og man vil nemmere komme til at fryse. 9. Undgå at presse isolationen sammen Hvis man maser isoleringen flad, mister soveposen sin isolerende effekt. Derfor skal man undgå, at soveposen er for lille, samt at man ligger o...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 06. nov 2017
Senest opdateret den 14. jan 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind