Du er her:

Egypten

Læs artikler, guider og nyheder om aktive rejser og trekking i Egypten


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Egypten.


Info og fakta om Egypten

Egypten er gold ørken, smukke strande, rig, fattig, Afrikas største storby og fantastiske kulturskatte. Dette er landet, der kan tilbyde et af verdens 7 vidundere og en sejltur op ad Nilen - verdens længste flod.

Egypten byder på sol, snorkling og dykning i Rødehavet, hvor du kan møde koraller, koralfisk, skildpadder og hajer! Egypten grænser op til Libyen og Sudan. Langt størstedelen af befolkningen på 68 mio. lever i Nildalen.

Rejsen rundt i Egypten

Vil du en tur til stranden, bestille busbillet til Kairo eller ud for at se de mange seværdigheder som eksempelvis Kongernes Dal, kan du jo altid kontakte din rejsearrangør eller dit hotel, som så kan give den fornødne hjælp.

Det er dog ofte meget billigere selv at kontakte et lokalt rejsebureau, som findes overalt. Erfaringer viser, at de lokale rejsebureauer er meget pålidelige, men der vil selvfølgelig ikke være en dansk guide tilstede, og man skal derfor kunne tale og forstå engelsk eller tysk.

Der er stor fokus på sikkerhed i Egypten. Derfor går de fleste ture de samme steder hen. Regeringen skal nemlig godkende alle de steder, som turister må og kan komme. Derfor er det lige meget, om turen er arrangeret af dit hotel, din rejsearrangør eller et lokalt bureau. Det er de samme ting du vil komme til at se.

Scooter
I turistbyerne Hurghada og Sharm el-Sheikh kan det være en god ide at leje en scooter til at komme omkring i byen og se lidt på egen hånd. Dette kan dog ikke tilrådes at gøre i hovedstaden Kairo, da trafikken er en helt anden her – vild og uoverskuelig for en dansker.

Bus, tog og fly
Det er forholdsvist effektivt og billigt at rejse med både bus og tog i Egypten. Igen er der mange penge at spare, hvis man selv køber sine billetter. Busser bliver ind i mellem stoppet af trafikpolitiet, som bl.a. tjekker identitetspapirer på folk ombord. Så husk altid dit pas! På mange strækninger kører der natbusser. Således sparer man penge på en overnatning og tid på rejsen.
 
Togene er også ganske udmærkede. Her kan det anbefales at bruge lidt ekstra håndører på 1. klasse, især hvis man rejser om natten.

Det er også ret billigt at rejse med indenrigsfly i Egypten - Egypt Air.

Sundhed og sikkerhed i Egypten

Se Udenrigsministerets vejledning: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/egypten/

Rejsen til og fra Egypten

Fly
Det er mest almindeligt at booke flybillet og hotelophold samlet hjemmefra. Det er muligt at booke hotel med all inclusive, som betyder at ophold, mad og nogle steder også drikkevarer er inkluderet i prisen.

Alternativt kan det dog betale sig rent økonomisk kun at booke en flybillet, hvis man er udstyret med en god portion forhandlingsevne og lysten til at opleve Egypten på egen hånd.

Egypten har 6 lufthavne; Kairo, Alexandria, Luxor, Aswan, Hurghada, Marsa Alam og Sharm el-Sheikh. Der er flere flyselskaber, der flyver fra Billund og København direkte til Egypten.

Båd
Det er også muligt at sejle til Nuwebia fra Aqaba i Jordan. Der er flere daglige afgange og det tager ca. 1 time med express færgen. Fra Saudi Arabien og Kuwait afgår der regelmæssigt færger til Suez.

Bus
Fra Benghazi og Tripoli i Libyen kan du tage direkte busser til Kairo og Alexandria. Du kan også rejse ind i Egypten over land via Taba fra Israel og Palæstina.

Log ind