Du er her:

Egypten


2477874 Egypten Styve REgypten er kontrasternes land. Gold ørken, smukke strande, rig, fattig, Afrikas største storby og fantastiske kulturskatte. Dette er landet, der kan tilbyde et af verdens 7 vidundere og en sejltur op ad Nilen - verdens længste flod.

Når der skal slappes af, kan Egypten byde på sol, snorkling og dykning i Rødehavet, hvor du kan møde koraller, koralfisk, skildpadder og hajer! Egypten grænser op til Libyen og Sudan. Langt størstedelen af befolkningen på 68 mio. lever i Nildalen.

Rejsen rundt i Egypten

Vil du en tur til stranden, bestille busbillet til Kairo eller ud for at se de mange seværdigheder som eksempelvis Kongernes Dal, kan du jo altid kontakte din rejsearrangør eller dit hotel, som så kan give den fornødne hjælp.

Det er dog ofte meget billigere selv at kontakte et lokalt rejsebureau, som findes overalt. Erfaringer viser, at de lokale rejsebureauer er meget pålidelige, men der vil selvfølgelig ikke være en dansk guide tilstede, og man skal derfor kunne tale og forstå engelsk eller tysk.

Der er stor fokus på sikkerhed i Egypten. Derfor går de fleste ture de samme steder hen. Regeringen skal nemlig godkende alle de steder, som turister må og kan komme. Derfor er det lige meget, om turen er arrangeret af dit hotel, din rejsearrangør eller et lokalt bureau. Det er de samme ting du vil komme til at se.

Scooter
I turistbyerne Hurghada og Sharm el-Sheikh kan det være en god ide at leje en scooter til at komme omkring i byen og se lidt på egen hånd. Dette kan dog ikke tilrådes at gøre i hovedstaden Kairo, da trafikken er en helt anden her – vild og uoverskuelig for en dansker.

Bus, tog og fly
Det er forholdsvist effektivt og billigt at rejse med både bus og tog i Egypten. Igen er der mange penge at spare, hvis man selv køber sine billetter. Busser bliver ind i mellem stoppet af trafikpolitiet, som bl.a. tjekker identitetspapirer på folk ombord. Så husk altid dit pas! På mange strækninger kører der natbusser. Således sparer man penge på en overnatning og tid på rejsen.
 
Togene er også ganske udmærkede. Her kan det anbefales at bruge lidt ekstra håndører på 1. klasse, især hvis man rejser om natten.

Det er også ret billigt at rejse med indenrigsfly i Egypten - Egypt Air.

Sundhed og sikkerhed i Egypten

Se Udenrigsministerets vejledning:

http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/egypten/

Rejsen til og fra Egypten

Fly
Det er mest almindeligt at booke flybillet og hotelophold samlet hjemmefra. Det er muligt at booke hotel med all inclusive, som betyder at ophold, mad og nogle steder også drikkevarer er inkluderet i prisen.

Alternativt kan det dog betale sig rent økonomisk kun at booke en flybillet, hvis man er udstyret med en god portion forhandlingsevne og lysten til at opleve Egypten på egen hånd.

Egypten har 6 lufthavne; Kairo, Alexandria, Luxor, Aswan, Hurghada, Marsa Alam og Sharm el-Sheikh. Der er flere flyselskaber, der flyver fra Billund og København direkte til Egypten.

Båd
Det er også muligt at sejle til Nuwebia fra Aqaba i Jordan. Der er flere daglige afgange og det tager ca. 1 time med express færgen. Fra Saudi Arabien og Kuwait afgår der regelmæssigt færger til Suez.

Bus
Fra Benghazi og Tripoli i Libyen kan du tage direkte busser til Kairo og Alexandria. Du kan også rejse ind i Egypten over land via Taba fra Israel og Palæstina.

 

Læs artikler om Egypten fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


170 kilometers ørkenvandring

170 kilometers ørkenvandring

Vi har tidligere skrevet om den eventyrlige vandrerute på tværs af Sinai-halvøen, og nu er der ko...
Karavanevandring over Sinai

Karavanevandring over Sinai

En omvendt Moses i Egypten
Marcus Hornum Bing allierer sig med lokale beduiner og to kameler for at vandre på tværs af Sinai...
3 ukendte vandrestier

3 ukendte vandrestier

Leder du efter en vandretur ud over det sædvanlige? En tur, der byder på store oplevelser, men so...
Historiske vingesus i Kongernes Dal

Historiske vingesus i Kongernes Dal

Over bjergene til dødetemplet
Kongernes Dal og Hatshepsuts storslåede dødetempel er to af de mest berømte og mest besøgte attra...
Vandring i Egyptens ørken

Vandring i Egyptens ørken

Egypten er pyramiderne i Giza, oldgamle bygninger langs Nilen, kaotiske Cairo. Men for dem, der g...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind