Marcus Hornum Bing allierer sig med lokale beduiner og to kameler for at vandre på tværs af Sinai-halvøen og et ørkenlandskab indhyllet i mystik, bibelhistorie og konflikt – men også med gudesmukke landskaber og eventyrlige oaser undervejs.
Marcus Hornum Bing allierer sig med lokale beduiner og to kameler for at vandre på tværs af Sinai-halvøen og et ørkenlandskab indhyllet i mystik, bibelhistorie og konflikt – men også med gudesmukke landskaber og eventyrlige oaser undervejs.
Klokken er 03.30 på en mørk, mellemøstlig nat i begyndelsen af april. Jeg træder som én af de få vestlige turister ud af færgeterminalen i byen Nuweiba på Sinai-halvøens østkyst. Hvad der ligner en aflagt DFDS-færge har bragt mig fra Jordan til Sinai-halvøen, og stemningsskiftet er til at tage at føle på: Maskingeværsreder på murværket omkring havnen har erstattet vestlige reklamespots på den jordanske side af Det Røde Hav. Talrige kontrolposter med bevæbnede vagter. Pansrede mandskabsvogne på parkeringspladsen.
Mine øjne er stift rettede mod mit lift videre – Abdullah i sin hvide Huyndai Verna skal tage mig videre nord på til den dal, wadi på arabisk, hvor jeg endelig kan snøre mine Scarpa-støvler og glemme lugten af den civiliserede verden til fordel for lugten af kamel i femten dage.
Uimodståeligt eventyr
Før jeg ved et tilfælde stødte på the Sinai Trails instagram-konto, eksisterede Sinai ikke som en vandredestination i mit hoved. Hos langt de fleste, jeg taler med, er det da også mere eller mindre aktive ISIS-grupperinger og gudesmukke undervandsmiljøer, der dukker op i bevidstheden, når snakken falder på den egyptiske halvø midt mellem det centrale Mellemøsten og det afrikanske fastland.
Netop halvøens placering og historie er med til at gøre Sinai til en vanvittig interessant destination. Den østlige del er som taget ud af et eventyr om mellemøstlige oaser og sandstensbjerge; ruten går gennem uendelige wadier afbrudt af himmelsk frodige oaser, der som fatamorganaer flimrer fjernt i solen, når man for første gang skimter toppen af palmetræerne efter en dag i ørkenen.
Den vestlige del er slaraffenland for toptursentusiaster med adskillige teknisk krævende toppe over 2.500 meter. Det er højt for regionen og gør, at man fra “Sinais tag” med lidt god vilje kan se fra Riyadh til Cairo.
Og så er der selvfølgelig det (bibel-)historiske: For et par tusinde år siden tilbragte Moses og det jødiske folk 40 år i Sinais ørken, før de fandt vej til Det Hellige Land, Israel. Tanken om at skulle gå den modsatte vej – Sinai fra østkysten til vestkysten – var ikke til at modstå. Endda ryg-til-ryg med The Jordan Trail, som jeg på det tidspunkt netop havde færdiggjort. Det var et eventyr, der bare måtte afprøves.
Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner
Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.
Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.
Allerede eller tidligere medlem?
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS