• Hjem
  • Artikler
  • 5 tips: Livsvisdom fra The Great Himalaya Trail

5 tips: Livsvisdom fra The Great Himalaya Trail

Vi ved alle, at man lærer ting, når man vandrer. Om andre mennesker. Om sig selv. Om livet. Ryan Sandes løb (!) 1500 kilometer gennem Himalaya på Nepals bjergstier og kogte det, han lærte, ned til 5 tips.

RyanHimalaya.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 14. maj 2021
Læst af: 9688

Vi ved alle, at man lærer ting, når man vandrer. Om andre mennesker. Om sig selv. Om livet. Ryan Sandes løb (!) 1500 kilometer gennem Himalaya på Nepals bjergstier og kogte det, han lærte, ned til 5 tips.

The Great Himalaya Trail er et netværk af stier, der slynger og bugter sig på langs af Nepal.

Det tager normalt trekkere op til fem måneder at tilbagelægge den formidable sti, men tidligere på året løb den 36-årige sydafrikanske ultraløber, Ryan Sandes, turen på 25 dage.

Det er hurtigere, end nogen anden har gjort det.

I en artikel på Suuntos hjemmeside har ultraløberen kogt sine erfaringer ned til 5 råde råd:

  1. Inddel ting i små bidder: ”Når det kommer til ultraløb, handler det om at komme fra den ene post til den næste, men i andre projekter, såsom at bygge et hus, handler det om at finde en lignende måde at gribe tingene an på. Nogle gange tænker jeg for langt ud i fremtiden, og så bliver jeg stresset. På The Great Himalaya Trail var jeg tvunget til at tage tingene fra dag til dag – ellers var projektet for stort at overskue. Det var cool at lære virkelig at være til stede i øjeblikket.”

  2. Vær gavmild: ”Nepaleserne er et utroligt folkefærd; de er så imødekommende og støttende. Det lærte mig, at en lille ting kan gøre en stor forskel i et menneskes liv. Det hele handler om at være hensynsfuld. Nepaleserne i bjergene lever et simpelt liv, men de er super familieorienterede og imødekommende. Det var en stor påmindelse for mig, specielt fordi jeg nu har en lille søn. I vesten går alting så hurtigt, at vi nogle gange glemmer at prioritere familien. Det minder mig om at holde livet simpelt.”

  3. Fokuser på de små ting i livet: ”I det moderne samfund har vi enorme mål, vi sigter efter stjernerne, hvilket er vigtigt, men det handler også om at være tilfreds med de små ting i livet. Jeg fokuserer nogle gange så meget på et løb, at jeg forsømmer min familie og de mindre ting i livet. Vi kan have så travlt nogle gange, at livet kan føles tomt. Det handler om balance og om at værdsætte de små fornøjelser.”

  4. Lad være med at overanalysere tingene: ”Jeg fandt ud af, at jeg er lidt af en kontrolfreak. Det lærte mig, at der er så mange ting, jeg ikke kan kontrollere. Generelt i livet er det den, der kan tænke i farten, som klarer sig bedst. Du er nødt til at være forberedt på, hvad livet kaster efter dig. I Himalaya havde vi en ret detaljeret plan klar, men hver dag gik det hele i vasken. Det var ret sejt. Lad være med at overanalysere tingene og gå amok over dem – det ødelægger fornøjelsen.”

  5. Fokuser på det positive: "I Himalaya havde jeg en todages periode, hvor jeg virkelig havde hjemve. Det var interessant nok også det tidspunkt, hvor jeg havde det sværest fysisk. Det fysiske følger det mentale. For at stritte imod det, sagde jeg til mig selv, at det her var en unik mulighed, det var min egen beslutning at være der og at masser af folk drømmer om at gøre, hvad jeg var i gang med. Jeg fokuserede også på landskaberne og lokalbefolkningen. Det gjorde helt klart tingene bedre.”

Læs mere om Great Himalaya Trail
Læs mere om Ryan Sandes

Foto: Kapulya / www.iStockphoto.com

Nepal

Trekking i Nepal har det hele

De fine stier i hjertet af Himalaya, der fører gennem farverige rododendronskove og hyggelige landsbyer. De stemningsfulde buddhistiske klostre og historierne om afskyelige snemænd. Ekspeditionshistorier og evige udsyn til nogle af de mest dramatiske landskaber på kloden. Vandring i Nepal er en helhedsoplevelse, der er svær at hamle op med.

Find din næste tur her


Priser fra 24.998
Fællesture
Everest Base Camp og Gokyo-dalen

Everest Base Camp og Gokyo-dalen

Priser fra 17.998,-
Fællesture
Annapurna Base Camp

Annapurna Base Camp

Priser fra 35.998
Fællesture
Mera Peak 6.461 meter, Nepal

Mera Peak 6.461 meter, Nepal

Andre spændende artikler


Vintertrekking og tibetansk nytår i Nepal

Vintertrekking og tibetansk nytår i Nepal

Trekking rundt om Annapurna

Trekking rundt om Annapurna

Sneleoparden

Sneleoparden