I påsken 2013 inviterede Opdag Verden sine læsere med på fire dages friluftskursus i det naturskønne område omkring Raslången i Sydsverige. Med overraskende vejrforhold, der gav udfordringer for selv de mere erfarne af turdeltagerne, og en rute, der undgik etablerede veje og stier, var scenen sat for en lærerig friluftstur.
I påsken 2013 inviterede Opdag Verden sine læsere med på fire dages friluftskursus i det naturskønne område omkring Raslången i Sydsverige. Med overraskende vejrforhold, der gav udfordringer for selv de mere erfarne af turdeltagerne, og en rute, der undgik etablerede veje og stier, var scenen sat for en lærerig friluftstur.
Den 28. marts 2013, mødtes vi ved parkeringspladsen i Bökestad. Tretten deltagere og tre vejledere udgjorde gruppen. Det var en broget forsamling og erfaringsniveauet i gruppen var meget forskelligt – alt fra friluftslivsstuderende til folk der aldrig havde beskæftiget sig med friluftsliv før.
Kurset var planlagt sådan, at alle skulle kunne være med, og de oplæg, som blev holdt undervejs, var således meget basale. Planen var at give turdeltagerne en god indførsel i nordisk friluftsliv og generel turskik.
Udfordringer fra starten
Som vejledere ønskede vi at vise deltagerne, at man ikke altid finder de bedste oplevelser på de etablerede ruter, men at man ved hjælp af kort og kompas – og en sund fornuft – kan opsøge mere spændende områder, hvor der normalt ikke kommer andre mennesker. Vi havde derfor planlagt en rute, der styrede udenom de fleste vandrestier og veje.
Allerede efter en kilometer blev deltagerne sat på prøve. Vi viste dem, hvor vi skulle hen på kortet og gav dem en kort indførsel i, hvordan man foretager en kompaspejling, og så var det ellers deltagernes ansvar at finde frem til det rigtige sted. Selvom kursen gik gennem besværligt terræn og nogle af deltagerne fik lidt våde fødder i et af de mange sumpområder, fandt vi til sidst frem til det rigtige sted.
Efter yderligere et par lette kilometer, fandt vi en smuk lille lejrplads i nordvestenden af den lille skovsø Bäen. Vi huggede hul i isen til vand og samlede en stor stak brænde, og så gik resten af aftenen ellers med bålhygge og med at lære hinanden at kende. Stemningen blev i den grad heller ikke dårligere af, at den århusianske køkkenchef Anders Jensen havde valgt at slæbe otte styks Ale nr. 16 med til deling i gruppen – tak for det, Anders.
Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner
Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.
Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.
Allerede eller tidligere medlem?
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS