I Kajak rundt om Kyushu

Et klassisk japansk eventyr

Rune griber muligheden og opsøger eventyret i Japan, da han tager på sin første kajakekspedition. På den lange rejse dykker han ned i kulturen - og ind i sig selv. Belønningen er enorm.

Kyushu1.jpg
Skrevet af: Rune Brødsgaard
Opdateret den 04. mar 2022
Læst af: 11148

Rune griber muligheden og opsøger eventyret i Japan, da han tager på sin første kajakekspedition. På den lange rejse dykker han ned i kulturen - og ind i sig selv. Belønningen er enorm.

Freden hvilede i alles sind efter en dags padlen op langs halvøen, Shakotan, i det nordlige Hokkaido. Jeg nød det nye selskab af dem, som havde inviteret mig på kajaktur. Min første rigtige kajaktur. En let rus af japansk snaps lavet på søde kartofler, shouchu, blandet med klassisk lejrbålsstemning langt fra civilisation gjorde godt oven på dagens bedrifter.

I en stille stund blev en idé født gennem røgen fra bålet. En af de andre turdeltagere sagde noget til mig. Lavmælt, dybt og med Johnny Cash i baggrunden tilbød stemmen, at jeg kunne rejse ned til ham i Kyushu og padle i en af hans kajakker, når sommersæsonen var færdig.

Stemmen tilhørte Matsumoto san.

Han var også kajakguide og driver til dagligt sin egen guidevirksomhed langs Kyushus kyster. Jeg drejede langsomt hovedet over mod min mester, Masashi san. Han var manden, der havde lært mig alt, hvad det indebærer at være kajakguide. Han havde såmænd også trænet det japanske sprog med mig hver eneste dag i bilen til og fra vores faste strande, hvor vi padlede ud med gæsterne.

Desuden var han ven af Matsumoto san, og nu var han også den, som med bålet reflekterende i sine øjne bekræftede, at Matsumoto san var alvorlig i sit udsagn. Omgående takkede jeg taknemmeligt ja.

Nysgerrighed sejrer over fornuften
På Japansk siger man, at min wakuwaku voksede fra det øjeblik, og min begejstring for muligheden for at prøve mig selv af i naturen var stor. Endnu engang skete det for mig i Japan.

Jeg måtte udskyde min billet hjem for tredje gang og følge det, som føltes at være en naturlig sti, der førte mig på eventyr. Efterhånden udviklede to måneder på ski som en udlængselskur sig til noget ganske andet. Den direkte tur-retur til skrivebordet i Danmark erstattedes af nysgerrighed, som overtog al fornuft og drev mig således videre rundt i Japan i 14 måneder. Ski, surf, mountainbike, Kajak, natur, sprog og kultur. Alene.

Og den ultimative test: En tre måneder lang solokajakekspedition. En rejse, som ændrede mit livssyn på mange måder og bragte mig tilbage til mine rødder.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Kajak blandt Blekinges skær

Kajak blandt Blekinges skær

Kosterhavets Nationalpark i havkajak

Kosterhavets Nationalpark i havkajak

4 kajak- og kanoture til den forlængede weekend

4 kajak- og kanoture til den forlængede weekend