Hvad de fleste nok ikke ved er at Japan er 80 % bjerge, hvilket giver rigtig mange gode muligheder for trekking.
Hvad de fleste nok ikke ved er at Japan er 80 % bjerge, hvilket giver rigtig mange gode muligheder for trekking.
Det er noget som japanere selv ynder, og da de er nogle udstyrsfreak er det ikke usædvanligt at se folk godt liret op med unødvendigt grej, så som bjørneklokker til at skræmme bjørne væk.
I det der bliver kaldt de japanske alper på central Honshu, er der mange forskellige ruter i de smukkest alpine landskaber.
Der er både dale med evig sne og hellige toppe – og ingen bjørne. På de populære ruter ligger der vandrehjem, man kan bruge.
Disse er dog ikke helt, som vi kender dem fra andre steder. Nogle af dem er så store at de har plads til 1500 overnattende gæster, men det hører med til trekking oplevelsen i Japan.
De fleste vandrehjem er dog noget mindre og har tilhørende teltplads, hvis man ønsker lidt privatliv. Prisen for en overnatning kan være lige så høj som de omkringliggende toppe, ca. 700 danske kroner inkl. aftensmad og morgenmad. Men alt bliver også fløjet op med helikopter.
Læs denne artikel
OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.
Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.
Allerede eller tidligere medlem?
Den mest berømte trekking rute er selvfølgelig bestigningen af Mt. Fuji som med sine 3776 m er Japans højeste punkt. Fuji-san, som japanerne kalder den for, er ikke bare et bjerg men en aktiv vulkan, som sidst var i udbrud i 1707. Et japansk ordsprog siger at ”der findes to slags tåber; dem der ikke bestiger Fuji-san og dem der gør det flere gange”.
Den officielle sæson for bestigningen er kun juli og august, og i løbet af dem er der op til 180.000 besøgende med fødderne i lavagruset. Dermed skulle det være verdens mest bestegne bjerg. Man kan med fordel gøre forsøget lige udenfor sæsonen, men man vil måske have problemer med transport til og fra. Det eneste det kræver, er et par gode sko, noget varmt tøj (det bliver seriøst koldt på toppen), en lommelygte og tålmodighed.
Hvis man hellere vil have det hele for sig selv, kan den nordlige ø Hokkaido anbefales. Her kan det være en fordel med de famøse bjørneklokker, da der er bjørne, som skal tage seriøst.
Der er en rigtig god webside, hvor man kan søge mere information ang. trekking og andre friluftsaktivitter i Japan; www.outdoorjapan.jp.
En smule ”off the beaten track” (selv om hele Japan er det) ligger denne millionby på sydspidsen af den subtropiske ø Kyushu. Det specielle ved byen er at, på den anden side af fjorden tårner Sakurajima sig op. En yderst aktiv vulkan, som til tider spy så meget aske op, at alt i byen bliver efterladt sort og støvet. Ja, selv skolebørnene bærer små gule hjelme, som en del af skole uniformen – gad vide hvor meget de hjælper?
En anden populær aktivitet blandt japanerne er de såkaldte onsen – varme bade. Vandet kommer som regel fra en varm kilde, og de større bade har mange forskellige pools med forskellige temperatur og mineral kombinationer. Etikken er, at man først vasker sig siddende på små skamler og derefter hopper, åh undskyld, sætter sig i poolen. Nøgen. Sammen med andre. De fleste bade er derfor kønsopdelt, og de som ikke er, skal man have en kimono på, som man få udleveret.
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS