Leh er hovedstaden i det ældgamle kongedømme Ladakh. Området er kulturelt knyttet til Tibet, hoveddelen af befolkningen er buddhister, og den aflsappede by er en ideel base for at udforske de mange klostre og templer, der ligger i umiddelbar nærhed af byen.
Leh er hovedstaden i det ældgamle kongedømme Ladakh. Området er kulturelt knyttet til Tibet, hoveddelen af befolkningen er buddhister, og den aflsappede by er en ideel base for at udforske de mange klostre og templer, der ligger i umiddelbar nærhed af byen.
Leh er behageligt afslappet, har rigeligt af restauranter og er først og fremmest et godt udgangspunkt for ture rundt i de enorme bjerge, over gigantiske bjergpas og ud til smukke, buddhistiske KLOSTRE.
Over byen ligger det gamle palads, der, på trods af sin lettere forfaldne tilstand, stadig smukt knejser over byen. På vej der til er det en oplevelse i sig selv at lade sig forvilde i den gamle bys kringlede gader, og det er også værd at slå et smut forbi byens polo-bane, hvor der ofte er træning eller kampe. Her galoperer dygtige ryttere af sted på heste i jagt efter den lille boild, og det er ikke unormalt af indere af den mere uforsigtige slags springer for livet, når krydser banen.
Bag paladset ligger det lille kloster Namgyal Tsemo Gompa på en klippe højt over byen. Turen derop tager ikke lang tid, men er man lige ankommet til Leh, der ligger i 3600 meters højde, vil man kunne få en smule åndenød. Udsigten ned over Leh og til de høje snedækkede bjerge på den anden side af Indus-dalen er fantastisk, og er man heldig er den enlige munk, der bor i klosteret, til stede, og man kan kigge indenfor.
Uden for klosteret vejrer bedeflagene i den klare bjergluft.
Hvor overnatter jeg?
Der er et bredt udvalg af guest houses og hoteller samt restauranter i Leh. Priserne starter helt nede på omtrent 20 kroner for et simplet værelse, mens man får et komfortabelt, rent værelse for omkring 75 kroner.
Hvor kan jeg spise?
Det vrimler med restauranter i Leh, hvor man finder god mad til få penge. Der er de traditionelle indiske retter med karry, naan-brød, ris og raita, mens det også er muligt at finde tibetanske specialiteter som for eksempel thukpa (nuddelsuppe med masser af grøntsager) og momos (indgagte eller dampede dejruller med diverse fyld)
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS