Safari og vandring til elefanter i indien

Det er en nervepirrende og intens oplevelse at lede efter elefanter til fods, men en oplevelse for livet, når det lykkes. Mudumalai-reservatet i det sydvestlige indien er værd at besøge, for her kan du opleve elefanter til fods og se tigre.

elefanttur_vandring.jpg
Skrevet af: Uffe Rasmussen
Opdateret den 18. maj 2021
Læst af: 6987

Det er en nervepirrende og intens oplevelse at lede efter elefanter til fods, men en oplevelse for livet, når det lykkes. Mudumalai-reservatet i det sydvestlige indien er værd at besøge, for her kan du opleve elefanter til fods og se tigre.

elefant.jpg

”Det er her, tigrene æder om natten,” siger Kumar, vores guide uden at blinke.

Tak for en oplysning, du ikke havde behøvet at give, og som lige skruer sanserne op på fuld styrke!

Vi bevæger os hen over et åbent græsplateau med spredte buske og træer og klynger af op mod seks meter høje kæmpebambus, mens de smukke Nilgiri-bjerge troner som værdig kulisse.

Det er lige før solopgang i Mudumalai-reservatet i 1000 meters højde i den nordligste del af delstaten Tamil Nadu, på grænsen til delstaterne Karnataka og Kerala. Solens første stråler gløder landskabet i varme farver, og høje og smukke fuglefløjt fylder den lune luft. Vi er vandret af sted til fods to mand og en guide for at lede efter nogle af de 600 vilde indiske elefanter, som parken er kendt for. Vi kan også møde en tiger, som der er en 50 stykker af i parken, eller en leopard, så det, at vi er til fods på tigernes jagtmarker og uden våben, gør livet lidt mere tydeligt her.

Elefanter_Uffe_Rasmussen.jpgPludselig knager og brager det bag seks meter høje bambus. Vi stopper op med hjertet dunkende i brystet, mens vi lytter og øjnene popper ud af hulerne for at opdage dyrene. Kumar bliver tavs, men hans smil siger elefanter. Vi gemmer os bag et par træstammer og sætter os på hug i græsset. Vi er stille. Elefanterne skal ikke høre os, for rasende elefanter er livsfarlige, især når man er til fods.

Elefant_Uffe_Rasmussen.jpgGrene knækker af med skarpe smæld, og blade rasler. Med et kommer det første glimt af et gråt hoved af anselig størrelse til syne. En snabel vifter med en gren. De første vilde, indiske elefanter kommer til syne med deres karakteristiske små ører i forhold til deres afrikanske artsfælle. Det er imponerende dyr, op mod fire meter høje fra græs til rygstykker og de er i en flok på 15 dyr, endda med to unger. Vi ser dem fra vores skjul i et kvarter, til dyrene vælger at forlade bambus-restauranten og gå videre. Sikke et syn og sikke en morgen på elefant-safari til fods i indien.

Rejsetips:

Elefantvask.jpgAndre aktiviteter i Mudumalai Safari i jeep, minibus og på ryggen af tamme elefanter ud til vilde elefanter, tigre og andre dyr. Elefantvask i floden og fodring af parkens tamme elefanter i parkens elefantlejr med de tamme elefanter, som parken bruger til safari.

Vejen dertil Lokalbusser stopper ved parkens informationskontor i Theppakadu på vejen mellen byerne Ooty og Mysore. Lokalbussen fra Mysore tager tre timer (uden uforudsete stop) og stopper ved parkens hovedindgang. Herfra kan du ringe fra hovedkvarteret til det sted, du vil bo, og få dem til at hente dig.

Overnatning Der er masser af lodges i og uden for parken, se mere her.

Bedste tidspunkt er mellem december og juni.

Andre spændende artikler


Lamayuru og Alchi

Lamayuru og Alchi

Rickshaw Run i Indien

Rickshaw Run i indien

Eksklusiv eftermiddagste i Darjeeling

Eksklusiv eftermiddagste i Darjeeling