Norges 10 mest populære vandreruter

På den norske hjemmeside www.ut.no finder man beskrivelser af et væld af fantastiske vandreruter rundt omkring i det fjeld- og fjordrige land.

shutterstock_1757707907_Pun.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 02. okt 2021
Læst af: 12705

På den norske hjemmeside www.ut.no finder man beskrivelser af et væld af fantastiske vandreruter rundt omkring i det fjeld- og fjordrige land.

Mens de fleste nordmænd blev inden for landets grænser i løbet af sommeren, oplevede hjemmesiden, hvordan interessen for vandreturene steg, og nu har ut.no afsløret hvilke 10 ruter, der har været de mest søgte.

  1. H.M. Dronning Sonjas panoramatur – Dronningstien: En krævende vandretur på 16,6 km, der bringer én op i 1.100 meters højde i fjeldet mellem Kinsarvik og Lofthus og giver udsigt ud over Sørfjorden.

  2. Romsdalseggen: Her er ruter i flere sværhedsgrader, og på ’normal-ruten’ vandrer man 10,8 km op på den udsatte bjergkam med utrolige udsigter ned over dybe dale.

  3. Gaustatoppen: En sydnorsk klassiker, hvor man vandrer til tops på det 1.833 meter høje bjerg og fra toppen kan skue ud over en sjettedel af det ganske Norge på en klar dag. Der ligger en hytte nær toppen. Turen til tops er på 4,6 km.

  4. Galhøpiggen: Norges højeste bjerg med sine 2.469 meter. Turen til tops er en krævende – men langt fra umulig, selv for børn – tur på 5,7 km fra Juvashytta.

  5. Trolltunga: En absolut klassiker, hvor man vandrer op til ’klippetungen’ der hænger i luften 700 svimlende meter over fjorden. Vandreturen er på 14,5 kilometer.

  6. Preikestolen: Turen op til Norges måske mest ikoniske udsigtspunkt er på 3,9 kilometer. Du skal dog ikke forvente at have udsigten fra klippen og ned over fjorden 604 meter nede for dig selv, da omtrent 300.000 mennesker går turen hvert år.

  7. Rampestreken: Turen op til det ’nye’ udsigtspunkt Rampestreken er på blot 1,7 kilometer, men udsigten ud over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden er lige til at tage pusten fra de fleste.

  8. Aurlandsdalen: Den første tur på listen, som ikke er en dagstur, men derimod en tur på 48,7 kilometer over tre dage. Her oplever man utrolige udsigter over dybe dale med vilde floder.

  9. Beseggen: Jotunheimens mest berømte dagstur går op ad den udsatte bjergkam med vilde udsigter ud over fjelde og bjergsøer. Ruten er på 13,8 kilometer.

  10. De Syv Søstre: En ekstra krævende tur på 26 km over to dage til de ikoniske fjeldtoppe på Helgelandskysten. Man tackler i alt 3.525 højdemeter på ruten.

Læs mere på ut.no

Foto: Punnawit_Suwattananun / www.shutterstock.com

Find din næste tur her


Ruteforslag
Breheimen (Massiv 1)

Breheimen (Massiv 1)

Priser fra 2.795,-
Fællesture
Fjeldvandring i Jotunheimen

Fjeldvandring i Jotunheimen

Ruteforslag
Hardangervidda (Massiv 4)

Hardangervidda (Massiv 4)

Andre spændende artikler


Rondane fra nord til syd

Rondane fra nord til syd

Gruppedynamik

Gruppedynamik

Guide til fjeldvandring

Guide til fjeldvandring