Ozark Highlands Trail

Gennem bibelbæltet

shutterstock_102440464-Bran.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 03. aug 2017
Læst af: 7181

Ozark Highlands Trail ligger langt fra de kendte vandreruter. Her inde midt i landet i det, der bliver betragtet som det amerikanske bibelbælte – et område, der er kendt for hurtig violinmusik, ramponerede pickuptrucks, konservative kristne, omfattende arbejdsløshed og gennemgribende fattigdom – finder man bjergkæden The Ozarks.

Bjerge er dog så meget sagt, da der mere er tale om høje, skovklædte bakker gennemskåret af dale og kløfter. Men her er smukt. Særligt i efteråret, hvor skovenes farver står i klare orange, dybe røde, rustne brune og skinnende gule farver.

Ozark Highlands Trail slynger sig i 407 kilometer gennem staten Arkansas i et lidt glemt hjørne af et Amerika, der på mange måder skuer mere tilbage end frem i tiden. Der er mere end 60 åer og floder, der skal krydses, hundredvis af vandfald og endeløse skove. Og ud over naturen er her et indblik i et USA, der ligger omtrent så langt fra de store byer på kysterne, som man kan komme.

Kultur og kronhjorte
Stien bringer blandt meget andet vandrere langs Buffalo National River, der er en af de få floder uden dæmninger i USA uden for Alaska og Hawaii. Her støder man højst sandsynlig på wapitien, den nordamerikanske kronhjort. Man vandrer forbi stejle sandstensklipper, store klippeblokke og bakketoppe med vide kig ud over træhavet.

Her er ikke de samme enorme, dramatiske udsigter, som man finder på nogle af de andre ruter i den her artikel, men til gengæld har ruten et kulturelement, som få besøgende i USA oplever.

Her skal du nok falde i snak med en god del amerikanere, der måske kommer til at bekræfte nogle af de mindre flatterende fordomme om landet, men samtidig kan du være sikker på at blive budt velkommen i landsbyer, country stores og måske endda folks hjem med åbne arme og gæstfrihed.


4 EKSTRA TURE

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

shutterstock 202606366 DonL

Long Trail: USA’s ældste langdistancevandresti, der blev færdiggjort i 1930, slynger sig 439 kilometer gennem Vermonts Green Mountains fra statens sydlige grænse op til Canada. www.greenmountainclub.org

shutterstock 1891691 iamane

Superior Hiking Trail: Stien går 476 kilometer langs Lake Superior i Minnesota med skove, lodrette søklipper, masser af øde strækninger og mere end 80 primitive lejrpladser. www.shta.org

shutterstock 63278971 Jay B

Cohos Trail: 240 kilometers øde vandresti fra Crawford Notch, New Hampshire i The White Mountains op til den canadiske grænse. www.cohostrail.org

shutterstock 644958502 My G

Hayduke Trail: Benhård, udfordrende sti på tværs af Utah. De 1200 kilometer går ofte uden for stierne gennem nogle af USA’s mest surrealistiske landskaber og nationalparkerne Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce og Zion. www.hayduketrail.org

Andre spændende artikler


Vandring under verdens højeste træer

Vandring under verdens højeste træer

Trekking i enorme Grand Canyon

Trekking i enorme Grand Canyon

Fra hytte til hytte i the Adirondacks

Fra hytte til hytte i the Adirondacks

Log ind