På besøg i Sveriges 30 nationalparker

til fods, i Kajak og på ski

Elsa og Rasmus har været i samtlige Sveriges nationalparker. Det har taget dem adskillige år til fods, i Kajak og på ski, og undervejs har de fået et helt særligt indblik i, hvad Sveriges beskyttede naturområder har at byde på. Her fortæller Elsa om oplevelserne og nationalparkerne.

Sarek-1.jpg
Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau - Foto: Rasmus Vejersøe Gregersen og Elsa Lysgaard Ranzau
Opdateret den 12. maj 2024
Læst af: 2080

Elsa og Rasmus har været i samtlige Sveriges nationalparker. Det har taget dem adskillige år til fods, i kajak og på ski, og undervejs har de fået et helt særligt indblik i, hvad Sveriges beskyttede naturområder har at byde på. Her fortæller Elsa om oplevelserne og nationalparkerne.

Sammen med min kæreste, Rasmus, vandrer jeg en solrig efterårsdag med en himmel så klar og blå, som man kun ser i september, ind i Pieljekaise Nationalpark. Efterårsfarverne er en eksplosion af højrødt blåbærløv og orange birkeblade, der dækker fjeldsiderne fra dal til top. Da vi kommer et lille stykke ind i parken, hiver jeg en flaske champagne – båret på ryggen i over 200 kilometer – op ad rygsækken til en ganske særlig fejring.

Blaa Jungfrun 2

Pieljekaise fuldender nemlig vores rejse rundt i samtlige Sveriges 30 nationalparker gennem de sidste mange år med vandrestøvler, fjeldski, kajak og en enkelt gang med hundeslæde. Vi sidder omgivet af fjeldvegetationen og skåler for alle de fabelagtige oplevelser, vi har haft undervejs i Sveriges fantastiske og meget forskelligartede natur, da en flok græssende rener nærmer sig. Snart er de så tæt på, at vi kan høre, hvordan de kommunikerer med hinanden. Vi kan virkelig betragte vores gæster til fejringen på tæt hold. Et nærmest magisk øjeblik.  

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Find din næste tur her


Ruteforslag
Mörbylångaleden på Öland

Mörbylångaleden på Öland

Ruteforslag
Österlencirklen

Österlencirklen

Priser fra 595,-
Fællesture
Vandretur på Söderåsen

Vandretur på Söderåsen

Andre spændende artikler


Guide til Bohuslän

Guide til Bohuslän

Kajak blandt Blekinges skær

Kajak blandt Blekinges skær

Kajak i fredelige Lapland

Kajak i fredelige Lapland