Du er her:

Rondane fra nord til syd

shutterstock_337256879-Mike.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 31. jan 2017

Bruger du den lille uge på at gå de godt 100 kilometer på langs af norske Rondane, får du horisonten på nethinden. Her venter nemlig en fjeldverden med fejende udsigter ud over træløse landskaber dækket i lyng og lav i forskellige farver alt efter tidspunktet på sommeren.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Baggrunden? Nøgne fjelde, der våger over dig. Her er ti bjerge, der rejser sig mere end 2000 meter over havets overflade. Mens en af de mest populære vandreture i Rondane, hvor Den Norske Turistforening har en række hytter, der skriger efter at blive benyttet, er rundturen, tænker vi her på reaktionen, at det kunne være fint at forlænge tiden i Rondane med et par dage og tage ture fra nord til syd.

Start ved Hjerkinn og gå via hytterne Grimsdalshytta, Dørålseter, Bjørnhollia, Rondvassbu og Eldåbu til Venabu. Som det for det meste er tilfældet i Norge, skal du ikke tage mange skridt, før du er i fjeldet.

Roen lægger sig. Du kan koncentrere dig om at vandre, tænke dine tanker eller blot tømme hovedet for dem. Her er ikke mange forstyrrelser ud over dem, du selv står for, og med en seng, der venter i hytten for enden af vandredagen, behøver du ikke engang bekymre dig om at slæbe en tonstung rygsæk.

Ud over komforten ved at sove under en dyne under et tag, kan du på turen bruge din energi på at suge landskaberne til dig.

Hold udkig efter rener
Rondane er som bekendt Norges første nationalpark, og en af grundene til at området fik beskyttet status dengang i 1962 er de vildrener, der lever her. Det giver et ekstra element af spænding til turen, at ens øjne flakker mod horisonten i evig jagt efter de sky dyr.

På starten af vandreturen er det også værd at holde udkig efter moskusokserne, der strejfer omkring i Dovre, og er du rigtig heldig, får du øje på en elg. Bjørnen, som også lever her, skal du være mere end almindeligt heldig for at se.

En vandretur gennem Rondane er smagen af de norske fjelde, når den er bedst. Det meste af turen bølger stierne let op og ned i mellem 900 og 1300 meters højde, men der er selvfølgelig mulighed for at stige højere til vejrs på en af toppene.

På turens fjerde dag kan man for eksempel stikke til tops på Storronden og skue ud over fjeldene fra en trone i 2138 meters højde. Og når man er i mål og synes, at fødderne ikke er klar til at smide støvlerne, så kan man altid sætte ud på den klassiske trekantstur i Rondane.

Find din næste tur her


Ruteforslag
Hardangervidda (Massiv 4)

Hardangervidda (Massiv 4)

Ruteforslag
Jotunheimen

Jotunheimen

Ruteforslag
Skarvheimen (Massiv 3)

Skarvheimen (Massiv 3)

Andre spændende artikler


3 uforglemmelige dagsture i Norge

3 uforglemmelige dagsture i Norge

2½ time til nordlys

2½ time til nordlys

Guide til fjeldvandring

Guide til fjeldvandring

Log ind