Ski i British Columbia & Alberta, Canada

Den ultimative skitur

Extra_Canada_-Foto_Rowan-Th.jpg
Skrevet af: Casper Devantier / Steffen Kjær
Opdateret den 27. feb 2017

 Hvorfor er Canada særlig?

Jamen, hvis man elsker at stå på ski, er et ski-cruise til Canada simpelthen noget, man bør unde sig selv minimum én gang i sit liv. For det første falder der meget mere sne end europæiske skidestinationer (typisk mellem otte og tolv meter om året). For det andet er sneen meget mere tør, så puddersneen er fantastisk! Og sammenlignet med fx Alperne, er der kun få mennesker på pisterne og i offpisten, så samtidig er områderne ret store, så man føler virkelig, at man har det for sig selv.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Skicruise - hvordan skal man gøre det?
Den bedste måde er at sammensætte sin egen tur. Flyv fx til Calgary, lej en bil eller mobilehome og kør mod vest ad The Powder Highway, hvor skisportsstederne står i kø for at blive udforsket. Det fede ved skicruise er, at du kan opleve en hel masse forskellige områder, som passer netop til dit niveau.

Det er fedt at komme frem til et nyt sted og gå på eventyr i bjergene og opleve den kæmpe diversitet, man møder i det vestlige Canada. Og så kan det varmt anbefales at prøve en dag med heli-skiing eller cat-skiing – det er ikke helt billigt, men du får en oplevelse for livet. Samtidig er der meget mere end blot fantastisk skiløb; ishockey, klassiske diners, fantatisk natur, ahornsirup og pandekager – og det skal man også tage med i den samlede oplevelse.

Hvilke resorter skal man opleve?
Det kommer an på niveauet, men man bør besøge legendariske Banff med mere end 250 pister, lækre Lake Louise der har det hele, smukke og udfordrende Panorama Mountain Village der er et lille, men fantastisk område samt det charmerende Silver Star, hvor suverænt skiløb møder wild-west-stemning i den farverige by.

Slut af i Whistler, der efter min mening er et af verdens bedste skiområder. Fra Whistler er der bare et par timers kørsel til Vancouver, hvorfra du kan flyve tilbage til Danmark.

Andre spændende artikler


På ski i Nordsverige

På ski i Nordsverige

Ski-krydsning af Grønlands indlandsis

Ski-krydsning af Grønlands indlandsis

På ski i Jämtlandstrekanten

På ski i Jämtlandstrekanten

Log ind