• Hjem
  • Artikler
  • Tokyo - 6 oplevelser du ikke bør gå glip af

Tokyo - 6 oplevelser du ikke bør gå glip af

Japans hovedstad Tokyo,  er en enorm, sprudlende og uforglemmelig. Her finder man små lommer af det traditionelle Japan, outreret teenagekultur og velorganiseret menneskemylder, sumobrydning, sushi og kirsebærtræer i blomst. Og så skal det lige nævnes, at det er en myte, at Tokyo er for dyr til at rejse til – byen er langt billigere end for eksempel København.

002-Asakusa.jpg
Skrevet af: Nikolaj Witte
Opdateret den 09. maj 2021
Læst af: 7974

Japans hovedstad Tokyo,  er en enorm, sprudlende og uforglemmelig. Her finder man små lommer af det traditionelle Japan, outreret teenagekultur og velorganiseret menneskemylder, sumobrydning, sushi og kirsebærtræer i blomst. Og så skal det lige nævnes, at det er en myte, at Tokyo er for dyr til at rejse til – byen er langt billigere end for eksempel København.

Det spirituelle Tokyo
Moderne, pulserende Tokyo møder klassiske, spirituelle Japan i det imponerende, stemningsfulde tempelområde centreret omkring Senso-Ji i Asakusa. Dukker man op en tidlig morgenstund, ser man byen komme til live, jakkesætsklædte forretningsmænd med alvorlige miner og målrettede skridt stoppe op ved indgangen til de smukke templer og ærbødigt bøje hovederne i kort bøn. Gamle mænd med tynde fipskæg dirrende fra hagespidsen vandrer fredeligt over buede stenbroer, der fører over små rindende bække og videre rundt mellem templerne. Foran hovedtemplet renser folk i alle aldre sig røgelses-røgen fra en stor, kuppelformet gryde. Senso-Ji er det mest besøgte tempelområde i Tokyo, og det er med god grund. Det er et fantastisk sted at snuse rundt, kigge på folk og falde i snak med gud og hver mand. I de små, hyggelige sidegader ligger diverse boder, butikker og restauranter, og før man ved af det, er den halve dag gået med at snuse rundt.

Pigern

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

036-Jingu-Bashie på Jingu Bashi
Her er det moderne Japan, når det er mest outreret, fascinerende og uforglemmeligt. På den lille, uanseelige plads, Jingu Bashi, der ligger midt i det fashionable Harajuku-område, udspiller sig hver søndag et fascinerende studie i japansk ungdomskultur. Man føler sig mere hensat til de spraglede japanske manga-tegneserier end til virkelighedens Tokyo, når man først ser de store flokke af teenagepiger udklædt som porcelænsdukker fra Victoria-tiden, alt for gamle babyer med slikkepinde og piercede punkere i lyserødt. Piger i overforsødede skoleuniformer, dystre goths med rødglødende øjne (kontaktlinser) og alskens andre uforlignelige kostumer. Trenden startede med udstødte og mobbede, anderledes og utilpassede piger fra kostskolerne i byens udkant, der hver søndag klædte sig ud og fandt fællesskab i de spraglede udskejelser på Jingu Bashi. Husk kameraet – pigerne stiller gerne op.

Tsukiji-fish-marked_mypokciMorgenstund med fisk i mund
Først efter et morgenbesøg på verdens største fiskemarked forstår man, hvor stor japanernes kærlighed for frisk fisk og delikat tilberedt sushi er. På det enorme indendørs marked, Tsukiji, bliver der handlet fisk som betød intet andet i livet en tøddel. Igen er det med at dukke op tidligt – Der er mest mylder, travlhed og kaos mellem klokken fem og syv om morgenen, hvor op mod 3000 ton fisk bliver langet over de utallige fiske-diske de snævre passager. På diskene finder man omtrent 450 forskellige slags fisk i alle former, farver og størrelser. Når den heftigste aktivitet lakker mod enden, bør man ikke snyde sig selv for en frisk sushi-morgenmad på et af de mange spisesteder omkring markedet.  Er det en lille smule for meget med rå fisk til morgenmad, er der ingen grund til fortvivlelse. Tokyo er overstrøet med sushi-restauranter i alle prisklasser. Gå ikke glip af en klassisk, travl middagsrestaurant, hvor forretningsmænd strømmer ind til skranker, og sushi på tallerkener kører forbi på samlebånd. Her tager man blot det, man synes om.

ShShinjuku-Tokyo_Sam-D-Cruzinjuku bøjet i neon
Forventningerne til en højmoderne, asiatisk metropol, der samtidig er verdens folkerigeste by (inklusiv forstæder huser Stortokyo mere end 35 millioner mennesker), får man mere end indfriet, når man stiger af på metrostationen Shinjuku. Tre millioner mennesker går dagligt gennem portene til stationen, og på gaden bliver man mødt af futuristiske glasbygninger, blinkende neonskilte, enorme videoskærme og fashionable butikker. Her vrimler virvaret af travle Tokyoborgere over de fodgængerovergange, man har set i så mange film, og bevæger man sig ind bag facaderne og skiltene med de ofte uforståelige tegn, åbenbarer luksuriøse varehuse, specialbutikker og discount-shoppingcentre sig. Er man kamerainteresseret, må man endelig ikke snyde sig selv for Yadabashi – byens største kamerabutik, der byder på adskillige etager og meget lave priser sammenlignet med herhjemme.

DeSumo_Dhoxax store mænds forum
De er store, de er fede, og når de rydder sendefladen på tv, handler det bestemt ikke om at ændre kostvaner eller tabe de dyrt opsparede og langt fra overflødige kilo. Nej, Japans sumo-brydere tjener millioner på deres ældgamle form for brydning, og sporten er et fascinerende indblik i en serie af tusindårgamle shinto-ritualer. Sumo-brydere bor sammen i særlige bygninger, hvor ethvert aspekt af dagligdagen, lige fra hvordan de klæder sig, til hvad de spiser, er underlagt strenge regler. Får du chancen for at se stormestrene blive sluppet løs i ringen under en sumo-kamp, bør du absolut ikke gå glip af den. Store turneringer varer 15 dage og finder sted på Tokyos Ryogoku Kokugikan-stadion i januar, marts og september.

ADr kirsebærtræerne blomstrer
Travle Tokyo har sine fredfyldte åndehuller, og et af de bedste af slagsen er samtidig et af de absolut bedste steder at se noget så fuldstændig japansk, som kirsebærtræerne der blomstrer i foråret. Den store, behagelige park, Shinjuku Gyoen, var oprindeligt den kejserlige families aflukkede baghave, men nu er det et de bedste steder at smide skoene, tage en puster fra den pulserende by og nyde en medbragt sushi-boks. Skulle man være så heldig at være i Tokyo i perioden mellem slutningen af marts og slutningen af april, kan man opleve kirsebærtræerne stå i blomst – her bliver endda afholdt en årlig kirsebærtræsfestival i begyndelsen af april. 

Andre spændende artikler


På eventyr langs den Transmongolske Jernbane

På eventyr langs den Transmongolske Jernbane

Vandring til koalaer i Australien

Vandring til koalaer i Australien

 Uluru - Ayers Rock

Uluru - Ayers Rock

Log ind