Vandring i det nordligste Norge

På kanten af Barentshavet

10c.jpg
Skrevet af: Lise Andreasen - Foto: Bente Nymark og Lise Andreasen
Opdateret den 27. jan 2018
Læst af: 13972

Halvøen Nordkyn er det nordligste stykke fastland i Europa. Med base i den lille fiskerby Mehamn er der rig mulighed for masser af gode, lange dagsture af meget forskellig karakter: langs med eller med udsigt til fjorde, søer og Barentshavet. Bevæger man sig væk fra kysten og de små fiskersamfund, bliver landskabet øde, og det føles som om, man har det hele for sig selv.

 

Det giver et sug i maven, når man højt oppe fra klippekanten kigger ned på øen, Store Kamøya. Det er en lille samling klipper, som prydes af et lille, hvidt og rødt fyrtårn og kun bebos af fugle, der yngler på øen i store mængder.

Der hænger skrigende måger i luften under os, og over os svæver et par kulsorte ravne. Solen skinner. Ude over havet er der begyndt at samle sig en smule tåge, der langsomt ruller ind mod land og opløses. Lige netop denne plet højt oppe over havet på en smal klippe, der strækker sig ud mod Barentshavet, har været målet for dagens vandretur i det nordligste nordlige Norge.

Turens anstrengelser er dog allerede blevet så rigeligt belønnet undervejs. På første etape ud mod spidsen af Kamøynæringen har der været storslåede udsigter over kyststrækninger og havet mod både øst og vest højt oppe fra en bjergkam.

Derefter er turen gået gennem et eventyragtigt landskab – et plateau, der omkranset af en klippekant, ligger som en lille dal på toppen af halvøen – et eget univers med spredte småsøer flere af dem ved kanten af plateauet, så udsigten over sø og hav smelter sammen mod en uendelig horisont.

Udsigten fra denne yderste klippespids ud over Store Kamøya er prikken over i’et. Vi er på vandreferie på kanten af Barentshavet med base i Mehamn – en lille fiskerlandsby på Europas nordligste fastland: halvøen Nordkyn.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Find din næste tur her


Ruteforslag
Jotunheimen

Jotunheimen

Ruteforslag
Hardangervidda (Massiv 4)

Hardangervidda (Massiv 4)

Ruteforslag
Trekanten i Trollheimen

Trekanten i Trollheimen

Andre spændende artikler


På fjeldski i Norge

På fjeldski i Norge

Vandring med barn i Norge

Vandring med barn i Norge

Sommervandring i Saltfjeldet

Sommervandring i Saltfjeldet