Du er her:
  • ARTIKLER
  • Vandring i det nordligste Norge

Vandring i det nordligste Norge

På kanten af Barentshavet

Skrevet af: Lise Andreasen - Foto: Bente Nymark og Lise Andreasen
Opdateret den 27. jan 2018

Halvøen Nordkyn er det nordligste stykke fastland i Europa. Med base i den lille fiskerby Mehamn er der rig mulighed for masser af gode, lange dagsture af meget forskellig karakter: langs med eller med udsigt til fjorde, søer og Barentshavet. Bevæger man sig væk fra kysten og de små fiskersamfund, bliver landskabet øde, og det føles som om, man har det hele for sig selv.

 

Det giver et sug i maven, når man højt oppe fra klippekanten kigger ned på øen, Store Kamøya. Det er en lille samling klipper, som prydes af et lille, hvidt og rødt fyrtårn og kun bebos af fugle, der yngler på øen i store mængder.

Der hænger skrigende måger i luften under os, og over os svæver et par kulsorte ravne. Solen skinner. Ude over havet er der begyndt at samle sig en smule tåge, der langsomt ruller ind mod land og opløses. Lige netop denne plet højt oppe over havet på en smal klippe, der strækker sig ud mod Barentshavet, har været målet for dagens vandretur i det nordligste nordlige Norge.

Turens anstrengelser er dog allerede blevet så rigeligt belønnet undervejs. På første etape ud mod spidsen af Kamøynæringen har der været storslåede udsigter over kyststrækninger og havet mod både øst og vest højt oppe fra en bjergkam.

Derefter er turen gået gennem et eventyragtigt landskab – et plateau, der omkranset af en klippekant, ligger som en lille dal på toppen af halvøen – et eget univers med spredte småsøer flere af dem ved kanten af plateauet, så udsigten over sø og hav smelter sammen mod en uendelig horisont.

Udsigten fra denne yderste klippespids ud over Store Kamøya er prikken over i’et. Vi er på vandreferie på kanten af Barentshavet med base i Mehamn – en lille fiskerlandsby på Europas nordligste fastland: halvøen Nordkyn.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


3 vandreture i Norge for nybegyndere

3 vandreture i Norge for nybegyndere

Norges 10 mest populære vandreruter

Norges 10 mest populære vandreruter

På fjeldski i Norge

På fjeldski i Norge

Log ind