Tag på vandretur i Dollerup Bakker

Leder du efter en vandrerute i Dollerup Bakker

image-1.jpg
Skrevet af: Casper Devantier og Mette Mortensen - Foto: Mette Mortensen
Opdateret den 07. jun 2023
Læst af: 13093

 

image-6

Hvordan kommer jeg til Hald Ege?

Er du i bil, kan du med fordel køre direkte til en af parkeringspladserne ved Hald Ege og Viborg Hedeplantage. Find dem på www.naturstyrelsen.dk i deres folder Hald Sø området. Kommer du med toget, skal du stå af i Viborg, og her er Hærvejen skiltet fra banegården.

Hvor lang tid skal jeg bruge?

Området omkring Hald Sø og Dollerup Bakker er perfekt til en weekendtur, evt. til en forlænget weekend. Og har du længere tid til rådighed, er det jo bare at fortsætte sydover ad Hærvejen.

Hvor overnatter jeg?

Der er seks overnatningspladser i området omkring Hald Sø og Dollerup Bakker. Det er en god ide at medbringe Telt eller Tarp, hvis shelterpladserne er optaget. Find information om de forskellige overnatningspladser på Naturstyrelsens kort www.udinaturen.dk.

image-13

 

Hvordan planlægger jeg ruten?

Find inspiration på www.udinaturen.dk og på vandrekort-folderen Hald Sø området, som du kan downloade fra www.naturstyrelsen.dk. En oplagt rute er at tage første overnatning vest for Hald Hovedgård, hvor du både finder en shelterplads og en primitiv overnatningsplads. Prøv på dag to at gå langs bredden forbi Niels Bugges Hald, op gennem troldeslugten og ud på Hald Inderø. Fortsæt over Dollerup Bakker, hvor du kan overnatte. Der er også en overnatningsplads på østbredden af Hald Sø, hvis du har flere km i benene. På tredjedagen går turen tilbage mod Viborg af Hærvejen, forbi Dollerup Mølle og videre ud på Stanghede.

Hvem kan være med?

Du tilrettelægger selv niveauet og dagsetaperne, så der er noget for alle.

Dollerup bakkerDollerup bakker

Dollerup bakker

Hald Sø og Dollerup bakker er et af Danmarks mest kendte naturområder. Her kan man opleve flotte landskaber, interessante dyr og planter, en spændende historie og et rent og uspoleret miljø

Find din næste tur her


Ruteforslag
Højlyngsstien på Bornholm

Højlyngsstien på Bornholm

Ruteforslag
Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien

Ruteforslag
Klosterheden Plantage

Klosterheden Plantage

Andre spændende artikler


Hvad Hærvejen gav mig

Hvad Hærvejen gav mig

Mors rundt til fods

Mors rundt til fods

DANMARKS 5 NATIONALPARKER

DANMARKS 5 NATIONALPARKER