Du er her:

Vandring med barn i Norge

Fjeldoptaget i Hemsedal

Skrevet af: Peter Nordholm Andersen
Opdateret den 27. jan 2018

De store kontraster huserer i Hemsedals fjelde. Vi bor på en hyggelig sætergård med køer og kaniner, som er guld for 2-årige Filippa. Men da jeg vil vise hende den rå fjeldnatur set fra en forblæst top, fordamper hendes gode humør. Er jeg for selvoptaget? Kan jeg både være topstormer og en god far?

Filippa skriger utrøsteligt. Snottet løber fra næsen, og hendes små næver er iskolde. Min 2-årige datter har passeret tærsklen til det hysteriske, og jeg trøster hende, så godt jeg kan. Men, intet hjælper.

Jeg har sat bærestolen med hende i læ mellem to klipper ved en stejl klippepassage på vej mod toppen af Skogshøgn, en af de mest populære vandretoppe i Hemsedalområdet.

Fra toppen i 1732 meters højde lokker fine kig ud over et ret fladt område i omkring 1000 meters højde øst for fjeldet. Vi har vandret i mere end to timer og er stadig et par timer fra toppen.

Jeg er fanget i paradokset mellem min meget store lyst til at gå til tops og hensynet til min lille datter. Sejt friluftsmenneske eller god far? Skal jeg gå ned med hende – kun en halv time fra toppen?

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Vandring i Jotunheimen

Vandring i Jotunheimen

Vandreguide: Klassiker i Jotunheimen

Vandreguide: Klassiker i Jotunheimen

3 klassiske vandreruter i Skandinavien

3 klassiske vandreruter i Skandinavien

Log ind