Filippinerne

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og trekking i Filippinerne


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Filippinerne.


Verdens længste krokodille

Verdens længste krokodille

Krokodille på 6,17 m fanget på Filipinerne
I kajak mellem Hundred Islands

I kajak mellem Hundred Islands

Strandet på en øde ø
Filippinerne i havkajak

Filippinerne i havkajak

Kajakker, koraler og forkælelse

Info og fakta om Filippinerne

I høj grad uopdagede Filippinerne består af ikke færre end 7000 øer i det sydøstasiatiske. Da landet ikke ligger på den gængse rejserute ned gennem Sydøstasien er der gode chancer for at få landets hvide sandstrande, klare vande og rige undervandsliv for sig selv. Du kan vandre, dykke og opdage en ny kultur. Du kan slappe af, ø-hoppe, shoppe, synge karaoke og snakke med mange glade og åbne mennesker 

Filippinerne at byde på. Hvide sandstrande, halvsovende vulkaner, betagende risterrasser, en utrolig venlig og hjælpsom befolkning, gamle byer i kolonistil, frodige bjergområder og meget, meget mere.

Der er oplevelser for enhver smag og udfordringer til både nybegyndere og erfarne rejsende. Befolkningen er en kulørt blanding af malayer, kinesere, spaniere, amerikanere og arabere. Ved en rejse rundt i landet føles det ofte, som om det er et kulturelt møde mellem øst og vest; moderne kultur og gamle traditioner er godt blandet sammen.

Filippinerne har gentage gange været under udenlandsk indflydelse, hvilket det også bærer tydeligt præg af i dag.

Først kom spanierne i 1521, og landet blev en spansk koloni frem til 1898. Da oplevede landet i en periode at blive erklæret selvstændigt.

Lykken varede dog kort, og landet blev indtaget af USA. Amerikanerne satte deres spor på landet frem til 1941, hvorefter japanerne tog over i en kort periode frem til 1946, hvor Filippinerne endelig blev selvstændigt.

Siden da har landet dog stadig været udsat for en del uroligheder, men det er sjældent noget, der berører de rejsende, der besøger landet.

Befolkning, kultur og religion

Filippinerne er et ø-rige beliggende nord for Indonesien i det Sydkinesiske Hav. Landet består af i alt ca. 7107 større og mindre øer og er beboet af ca. 75 mio. mennesker.

På grund af flere århundreder med spansk indflydelse er ca. 80 % af landets befolkning katolikker og ca. 15 % muslimer. Resten er en blanding af andre kristne grupper, buddhister og andre mindre religioner.

De officielle sprog er filipino, som bygger på dialekten Tagalog, og engelsk, som tales af de fleste.

Befolkningen er utrolig venlig og imødekommende. Det er svært at stoppe op på gaden og se søgende ud, uden at der kommer en lokal og gerne vil hjælpe.

Her opleves også fordelen ved den årelange amerikanske påvirkning, da rigtig mange filippinere snakker et glimrende engelsk, og de vil gerne snakke og fortælle om deres land, traditioner og normer.

Denne åbenhed kan byde på mange sjov oplevelser og et kig bagved facaden. En tur på karaokebar kan være én utrolig underholdende måde at se de lokale på slap line. De lokale synger uden at skænke kvaliteten en tanke. De har det rigtig sjovt, og der bliver sunget mange forskellig sange. Det er både unge og ældre, der morer sig med at udfolde sangevnerne

Log ind