Du er her:

Friluftsliv med småbørn

– kan man det?


Tag på tur med en helt almindelig småbørnsfamilie med en ualmindelig glæde for friluftslivet og få inspiration til selv at drage ud med dine små rollinger De mindste børn, der ikke selv kan gå, kan man tage i bærerygsækken. Men hvad med dem, der er større, men stadig små? Altså typisk dem mellem to og seks år. De kan ikke gå så hurtigt, og de har ofte et helt andet fokus og en anden retning end vi voksne. Det er besværligt med bleer, mad, lur og tøj, og de små har ofte deres egen turagenda, som ikke er i sync med de voksnes planer. Er det ikke bedst bare at sætte friluftslivet på hold og vente til børnene er lidt større? Så kan de jo også huske mere, og så bliver det en større oplevelse for hele familien, ikke? Små unger i hver sin retning og udsigten til hyl og mytteri i stedet for skønne vidder, stilhed og naturens storslåethed. Det kan få de fleste til at droppe turmålet og blive hjemme i stedet. Men du skal ikke lade dig afskrække. For det er fantastisk at være i naturen og få friluftsoplevelser sammen med små børn. Hele familien vokser og den måde, som børnene oplever naturen på, er helt uden filter og anderledes end voksnes. Det er berigende at høre en 5-årigs refleksioner over skyer, sten og højder. Og en 3-årigs glæde ved at spise selvplukkede skovjordbær og kaste sten i vandet, så det plasker. Små børn giver os en helt ny dimension, når vi tager dem med på tur. Og ungerne får mere selvværd og ballast til hverdagen med hjem i den lille rygsæk. Så nej, vi skal ikke vente til de bliver større, hvor det bliver nemmere, og de kan huske mere. Vi skal tage dem med nu, så både de og vi får fryden af at opleve naturen sammen. Og ja, det kræver sit at komme på tur med småbørn, så selvfølgelig justerer vi forventninger og tempo. Og det er det hele værd. Trods og en kæmpe lorteble"Jeg vil IKKE tisse", skråler den trodsige treårige, mens han advarende peger et gigantisk blodigt sørøversværd i min retning. "Jeg er altså meeeeeeegasulten, mor. Og min sok driller helt vildt", kommer det fra den femårige. Den mindste lille gut på otte måneder er ildrød i bøtten og kommer med det genkendelige "Hrmmmghghhhgh", der indikerer, at bleen er ved at blive godt fyldt ud. Og at man skal skynde sig med at få den afmonteret. Vi er på sommerferie i det vestlige Norge i regionen omkring Bergen, og vi var næsten på vej ud ad døren og på fjeldtur. Vi har pakket rygsække med snacks, skiftetøj og bleer i rigelige mængder, klar til en endagstur og bestigning af Borgafjeldet 353 flotte meter over havet. Men nu står jeg her og danser tango i entreen mellem støvler, LEGO-kraner og håndvåben, og jeg storsveder allerede i skaljakken, inden eventyret overhovedet er begyndt. Morgenen er ellers kørt rimelig lean, og mindstemanden Svend har sovet en gedigen formiddagslur, altså med start kl. 08:30, så der er egentlig ikke så meget formiddag over det. Mens Svend boblede, fik vi smurt madpakker, pakket gigantiske snackposer og fyldt rygsækkene. Konrad på fem har selv vær...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Julie Pio Kragelund
Den 25. jan 2019
Senest opdateret den 15. nov 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind