Du er her:

4 tinder for de fleste i Europa

Til tops i Europa


Du behøver ikke risikere liv og lemmer for at komme til tops på tinder, der lokker med uimodståelige udsigter, der tager pusten fra de fleste. Vi har fundet fire bjerge, du kan vandre til tops på.  1. Gaustatoppen i Norge 60.000 KM² FOR FØDDERNE Vores venner i Norge er forkælede med bjerglandskaber og tinder, vi kun kan sukke efter i det danske, og man behøver ikke langt mod nord for at finde bjerge, der har det hele i form af fin vandring til toppen, og udsigter der tager pusten fra de fleste. Det kræver hverken et stort indhug på feriekontoen eller et dybt dyk i tegnebogen at komme til tops på Gaustatoppen, der ligger i udkanten af Hardangervidda i det sydlige Norge. I klart vejr kan man se op mod 60.000 km² af Norge fra den 1883 meter høje top – et større areal, end man kan se fra noget andet punkt i Norge. Mens toppen blot er nummer 309 på listen over Norges højeste toppe, så spiller omgivelserne ind. Gausta står nemlig mere eller mindre alene og virker derfor langt højere. Den er ganske enkelt imponerende. Vildmark til horisontenDer er en sti, der er nem at følge, som fører hele vejen til toppen. Tæt på toppen finder man en lille hytte drevet af Den Norske Turistforening, der er åben i højsæsonen, hvor man kan få sig en pause, en snack og nyde udsigten. Hele turen til toppen og ned igen tager et sted mellem en halv og en hel dag, alt efter hvor hurtigt man bevæger sig, og hvor lang tid man bruger på at skue ud over de endeløse landskaber fra toppen af bjerget. Her har du vildmark og søer, fjelde og tinder så langt øjet rækker. På toppen finder man for øvrigt en gammel militærinstallation, og inden i bjerget går en smal jernbane næsten til toppen. Den blev bygget under den kolde krig i 1950’erne. 2. Gran Paradiso i Italien HØJT OVER PARADIS Alperne er ideelle til at prøve kræfter med bjergbestigning af den lidt mere seriøse, men ikke livsfarlige, slags, hvor en del af ruten går over gletsjer. Et oplagt sted at prøve kræfter med at gå i reb og med steigeisen under fødderne er på Gran Paradiso – det eneste bjerg på over 4000 meter, der ligger udelukkende i Italien. Her er tale om en top, hvor det mest fornuftige er at hyre en guide, hvis man ikke selv har erfaring med bjergbestigning af den lidt mere seriøse karakter. Gør man det, venter en alpin oplevelse af ypperste karakter. Her prøver man kræfter med at færdes i de højeste Alper på sne, is, klippe og en udsat bjergkam på ved mod tinden. Udsigterne til Mont Blancs stejle sydside, ikoniske Matterhorn og monumentale Monte Rosa skulle nok få bjergeuforien til at stige og blodet til at bruse en smule hurtigere gennem årerne. Gran Paradiso ligger i nationalparken af samme navn, og her er for øvrigt rigeligt med stier at udforske, inden turen går mod toppen. Jomfruen på toppenI god, gammeldags alpin stil starter de fleste topforsøg, inden solen har fortrængt nattemørket, og de første skridt tages i skæret fra pandelamperne. Når dagen begynder at gry, ser man de al...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 06. maj 2017
Senest opdateret den 24. apr 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind