Guatemala

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og trekking i Guatemala


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Guatemala


Info og fakta om Guatemala

Aktiv ferie. Kultur. Natur. Historie. Guatemala har det hele. Farverige Guatemala er en af de mest populære rejsedestinationer i Mellemamerika – og det er forståeligt.

Aktive, junglebeklædte vulkaner rager næsten fire kilometer i vejret og danner grobund for glimrende trekking, samtidig med at de knejser over de koloniale byer.

Her trisser landets indianere rundt i farvestrålende gevandter, markederne bugner af grøntsager, og de farverige katedraler henleder opmærksomheden på spaniolernes tid og den spændende historie.

Det er dog uden for de store byer, at Guatemala rigtigt kommer til sin ret. I den nordlige jungle gemmer en af Mellemamerikas godt gemte juveler sig: Maya-ruinerne i Tikal er blandt de mest spektakulære af slagsen. Skræppende papegøjer og brølende aber skaber en uforglemmelig lydkulisse. Der er masser af muligheder for at udforske junglen.

Et andet fantastisk spot er Lago Atitlan – søen, der ligger på bunden af et gigantisk vulkankrater og er omkranset af en række andre vulkaner. Rundt om søer er der flimrende mountainbiking, der er muligheder for forskellige former for vandsport på søen og vandring på vulkanerne

Hvornår skal jeg rejse til Guatemala?

Det er muligt at besøge Guatemala året rundt, men det mest behagelige vil nok være i sommerhalvåret. Her er der dog også flest turister, der lægger vejen forbi, så det er en mulighed at pakke sweateren og huen med øreflapperne og tage af sted i vinterhalvåret.

Den tørre tid i Guatemala er fra oktober til maj. I højlandet er dagene her varme og dejlige og nætterne behageligt kølige uden at være kolde. Den resterende del af året er nætterne kolde, mens dagene er fugtige og kølige. Stillehavskysten er hed hele året rundt med en gennemsnitstemperatur på 38 grader og en høj luftfugtighed.

Rejsen rundt i Guatemala

Ikke mange indbyggere i Guatemala ejer en bil, så det er meget almindeligt at rejse med bus.

Det betyder, at det ofte vil være ligetil at komme fra sted til sted med de gamle, kasserede skolebusser fra USA, der ofte er malet i mange farver og udstyret med religiøse sloganer, som for eksempel ’Jesus elsker dig’ eller ’Guderne er store’. Det er billigt at rejse med bus.

I El Petén er vejene under regntiden nogle gange i en miserabel tilstand, og rejsetiderne kan være lange. Indenrigsflyvninger er en mulighed.

Nogle af Guatemalas nationalparker i de nordlige jungleområder kan man kun komme til med båd. Det er dog ikke at regne som transport, men snarere som en ekstra oplevelse.

Rejsen til og fra Guatemala

Internationale fly lander for det meste i hovedstaden Guatemala City. Nogle flyver også til Flores, der er den nærmeste lufthavn til Tikals mayaruiner. I højre side her op awo.dk kan du finde rejsebureauer og tjekke aktuelle billetpriser.

Guatemala grænser op til Mexico, Belize, Honduras og El Salvador. Det er muligt at krydse ind og ud mellem landene på veje, mens der også er mulighed for at sejle ind fra såvel Omoa i Honduras som Punta Gorda i Belize. Begge har forbindelse til Livingston.

Sundhed og sikkerhed i Guatemala

Langt størstedelen af de mange turister, der rejser til Guatemala har et problemfrit ophold.

Det er dog værd at bemærke, at Guatemala er et meget fattigt land og væbnede røverier og overfald forekommer.

Udvis derfor opmærksomhed, undgå at bære dyre smykker, ure osv. Og prøv at lade være med at udforske små gyder i de større byen midt om natten.

Som en grundregel er det også en god ide at holde sig væk fra demonstrationer, da de til tider udvikler sig til voldelige sammenstød mellem demonstranter og ordensmagten.

Du kan tjekke rejsevejledningen til Guatemala på www.um.dk/da

Log ind