Du er her:
  • Nyheder
  • 3 norske topture for begyndere

3 norske topture for begyndere


Sommer 2017 3891 William FaDer er noget ganske ærligt over at nå til tops. Følelsen af ikke at kunne nå højere. Udsigten. Og topture behøver ikke kun være for de hårde. Her er tre topture i norske Troms, hvor begyndere kan være med.

Et hurtigt fly til Tromsø, og du har oceaner af fjeld at boltre dig på. Her er ture i stort set alle niveauer, og hvad enten du er på jagt efter en tur fra hytte til hytte over flere dage eller dagsture med store højdepunkter, så ligger der guld og venter.

Den Norske Turistforening (DNT) lokker med det store, fine netværk af hytter, og de vedligeholder et væld af markerede stier.

I forbindelse med, at vildmarkslegenden Lars Monsen i begyndelsen af august i år har sendt live-TV fra Troms, peger DNT på de bedste topture i Troms i tre kategorier: fem ture for begyndere, fem ture for familier med børn, frem ture for de erfarne.

På listen over ture for nybegyndere finder man blandt andet Sølvtinden. Stien starter lavt, nær havoverfladen, men i løbet af 1,7 kilometer stiger den til toppen i 525 meters højde og en fantastisk udsigt ned over Kåfjordaen og fjorden. Du følger dine egne fodspor tilbage.

En anden tur velegnet for begyndere går til Nomedalsaksla; en tur på godt 3½ time og i alt 7 kilometer, som fører op til en forrygende udsigt fra godt 800 meters højde.

Endelig er der turen til tops på Daumannstinden, som med sine i alt 9½ kilometer er lidt længere, men er numeret til cirka fire timers vandring. Udsigterne? Fjeld, fjord, øer, vidder, tinder. Alt det, der gør Norge så smukt at vandre i.

Lære mere om alle de 15 ture, DNT anbefaler i Troms HER.

Foto: Den Norske Turistforening / William Faucher

Skrevet af: Tore Grønne
Den 06. aug 2018
Senest opdateret den 13. apr 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind