Du er her:
  • Nyheder
  • Ny vandrefestival i Skåne

Ny vandrefestival i Skåne


Båstad Hiking Festival har premiere dette efterår. Her er ture for såvel begyndere som dem, der tørster efter lange ture. Samtidig er der after-hike, morgenyoga, fokus på foto, bådture og meget mere.

Lyse bøgeskove. Dybe nåleskove. Udsigt til hav, højder, lavninger og gode vandrestier. Alle former for vegetation og sågar dyr i den vilde natur. Det hele midt i det smukke, brændte efterårsløv.

Det er de naturlige ingredienser i en ny vandrefestival, der har premiere dette efterår fra den 12. til den 14. oktober, hvor ni forskellige vandreture kan kombineres over en weekend.

Det er Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne, der er det geografiske omdrejningspunkt for Båstad Hiking Festival, og hele programmet ligger nu klar på deres hjemmeside, så man selv kan strikke sin egen vandre-weekend sammen.

”Båstad Hiking Festival tilbyder noget for alle typer af vandrere, både de hardcore og de mere afslappede friluftsnydere. Festivalen udbyder over en weekend mange forskellige vandremuligheder, toppet med yoga om morgenen og social after-hike om aftenen. Desuden er området særligt smukt i naturens efterårsdragt,” siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Vandrerne vil i løbet af weekenden opleve naturskøn vandring med services som kvalitetsmadpakker til turen, after-hike arrangementer, transport hvis det ønskes og komfortabel indkvartering. Vandreweekenden begynder med et inspirationsforedrag og en hyggelig middag.

Ud over vandreture er der mulighed for at tilmelde sig morgenyoga eller en bådtur med udsigt til Bjärehalvøens vandrestier fra havsiden. Sælkolonien er også en bemærkelsesværdig attraktion i området.

9 forskellige vandreture
De ni forskellige vandreture har forskellige temaer, sværhedsgrader og længde. Temaerne lyder blandt andet på mad, natur, eventyr, foto og fugle - samt film, og der er guidede ture, som foregår både på svensk og engelsk.

”Båstad og Bjärehalvøen er en smuk kulisse for fantastiske vandreture med en varieret natur. Omgivet af havet på tre sider og Hallandsåsen i midten gør Bjärehalvøen til et eldorado for naturelskere. Det ønsker vi, at endnu flere skal opleve, og at det skal blive endnu mere tilgængeligt. Herudover har vi samarbejdet med de bedste aktører inden for friluftsliv, og sammen med dem ser vi frem til at byde velkommen med det bedste værtskab,” siger Annika Borgelin, som er projektleder for Båstad Hiking Festival.

Deltagerne vælger en tur pr. dag.

To ksempler på de ni vandreture er:

1) Eventyrvandring med rappelling i Hovs Hallar / længde: 7 km
En dag i naturen med både nydelse og lidt adrenalin. Først kommer man til den lille maleriske havn i Kattvik med RIB-båd. I Kattvik begynder vandringen gennem skoven langs kysten og en utrolig smuk del af Bjärehalvøen og vandrestien Skåneleden. Når man kommer til en af klipperne i Hovs Haller, får man mulighed for at teste rappelling (ingen forudsætninger påkrævet). Rappelling er en sikker, sjov og lidt udfordrende måde at komme ned ad en stejl klippevæg på.

2) Bøgeskov og fantastisk udsigt fra Hallandsåsen / længde: 27 km
Denne tur tager vandrerne op til Hallandsåsen, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over Skälderviken og Laholmsbukten. Man vandrer gennem Hålehall skove, Älemosse og Lyaheden,; stedet hvor snapphanerne boede og arbejdede. På denne tur oplever man et Skåne, som minder om naturen i Norrlandet, samtidig med at man nyder Skånes fine efterårsdragt.

De syv andre vandreture har disse temaer:

  • Vandring på Skåneleden fra Ängelsbäckstrand til Torekov
  • Kystvandring fra Ängelsbäckstrand til Hovs Haller
  • Natur- og filmvandring i Torekov og Hovs Haller
  • Vandring på Hallands Väderö
  • Vandretur med fokus på fugle, hvor der undervises i fotokunst
  • Madvandring i Sinarpsdalen
  • Kystvandring fra Båstad til Hovs Hallar

Læs mere: www.bastadhikingfestival.se

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind