Tour du Mont Blanc

Verdensberømt vandrerute rundt om Mont Blanc


De 170 kilometer rundt om Mt. Blanc udgør en af verdens mest klassiske vandreruter. Her er rigeligt med højdemeter, hyggelige landsbyer, idylliske enge og svimlende bjergpas, men da man vandrer fra hytte til hytte, er det let at holde vægten i rygsækken nede.

Der er mange måder at gå turen rundt om Mt. Blanc. Man kan selv vælge, hvilke bjerghytter man vil sove i undervejs. Om de skal være fredelige og lidt mere simple højt på bjergskråningerne, eller de skal ligge mere beskyttet ned i dalene og måske have lidt flere faciliteter.

Uanset hvilken variant, man vælger, finder man en rute, der byder på en række højdepunkter, som man vandrer gennem Frankrig, Schweiz og Italien. Området er nemlig spækket med Alpetoppe, og det er altid fascinerende at spejde ind mod toppen over dem alle – Det Hvide Bjerg med sine 4.808 meter.

Derudover er der noget særligt i at vandre fra land til land. På småstierne højt i bjergene mærker man ikke meget til det, når man krydser fra et land til en andet, men i hytterne er der forskel – forskel på den mad, der bliver serveret, og forskel på det, man hælder i glassene, når man skal fejre endnu en veloverstået vandredag.


Aktivitet

Vandretur


Land

Frankrig


Turlængde

170 km


Tid

11 dage


Type

Ruteforslag


Pris


Denne tur er bedst i:

  • Juni
  • Juli
  • august
  • september

Turen er kun tilgængelig for Plus-medlemmer

Bliv medlem og få adgang til Opdag Verden

Opdag Verden + magasin

Som Plus-medlem af Opdag Verden har du adgang til ruter 

Ruterne indeholder viden som:

Sæson, hvornår er det godt at tage på tur. 
Hvor er Lejrpladser og er der vandrehjem, hytter eller anden overnatning. 
Hvor kan jeg få mad og vand på turen.
Transport til og fra ruten.
Links til mere info.
Kort over ture & GPX fil du kan bruge på din GPS.
Fotos fra turen.

Udover Turbasen får du magasinet 6 gange om året, rabat på ture, kurser, grej og meget mere, klik videre til Bliv medlem og se hvad du får for 299 om året.