Udstyrstest

Sea to summit cinder cd1 down quilt

Søvnens schweizerkniv

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 05. aug 2022
Læst af: 4154
Karakter fra test
Australske Sea to Summit kombinerer stor viden om sovesystemer med nyskabende tankegange og giver helt regulært friluftsgrej nye funktioner eller ændrede specifikationer. Det skaber friluftsudstyr, der giver en større brugsflade.
Sea to summit cinder cd1 down quilt
Anmeldelsen

Untitled 1

I 1991 stod Sea to Summit bag udstyret til en berømt ekspedition af samme navn, og Tim Macartney-Snape blev den første til at vandre og klatre fra havets overflade til toppen af Mt. Everest. Her cementerede de evnen til at skabe udstyr, som kan bruges i alle de verdener, der eksisterer inden for friluftsliv, og tankegangen om det multifunktionelle brug ligger i meget af deres udstyr – også i Cinder Down Quilt, som jeg har haft i hænderne.
Quilts er i de seneste år vundet frem i Danmark, komfortabelt sejlende på den store bølge af letvægtsentusiasme, der er dukket frem i verdenen af friluftsudstyr. Konceptet er simpelt: En dyne, der har indstillingsmuligheder, så den sammen med dit Liggeunderlag kan skabe de samme rammer for behagelig søvn og minimalt varmetab, som din sovepose kan. På quilten sparer man bare oftest tunge lynlåse og en del materiale. På samme tid giver quilten en del komfort, da man på varme nætter i sommerhalvåret kan ligge frit under en behagelig dyne uden bøvlet fra den indelukkede sovepose

Masser af muligheder i  i Cinder Down Quilt

Mange af disse fordele kan man også spore i Cinder Down Quilt. Man får en sovepose. En dyne. Og alt midt imellem. De fire lukkeklips langs siderne giver en del forskellige funktioner, alt efter hvordan man sover om natten. For det første kan posen bruges som en fuld dyne. Der sidder fire aftagelige lukkeklips langs quiltens sider. Ønsker man at holde varmen inde, og undgå at dynen glider af, kan lukke-klipsene sættes sammen under liggeunderlaget. Det giver dog lidt bøvl med at komme ud om natten og kræver, at man har dem indstillet på forhånd. Sover man fast på ryggen, kan quilten spændes rundt om én selv, da klipsene er affladede og derfor ikke kan mærkes, selvom man ligger på dem. Hvis man er den rette størrelse, kan man endda tage lukke-klipsene af og nøjes med at knappe posen sammen ved ryggen og derved opnå et meget lille dead-space, der skal varmes om natten. Det giver lidt samme effekt som en normal sovepose.

Cinder Down Quilt har i hvert hjørne af toppen på posen nogle luffe-lommer, altså to hulrum der kan bruges til at trække posen omkring en. Dette er guds gave til mave-soveren, da man ofte befinder sig med armene uden for soveposen for at ligge behageligt her. Med luffe-lommerne kan man dog ligge komfortabelt med quilten helt oppe over armene. En virkelig fed funktion.

Posen har desuden to trækstropper i enderne til at lukke til ved hovedet og ved fødderne.

Højkvalitetsdun og VIP-funktioner

Cinder Down Quilt er lavet i 20D nylon. På overfladen er der en vandafvisende og åndbar version, mens der på indersiden er en blødere og mere komfortabel nylon-version. Inden i quilten er der en 90/10 blanding af Ultra-Dry Down andedun. Det betyder, at dunene er imprægnerede og derved ikke falder sammen, når de bliver fugtige. Det er godt på især de tidligere sommernætter, hvor der kan være en del kondens i skiftet mellem nat- og dagstemperaturerne. Dunene er RDS-certificerede, hvilket betyder, at de er sporbare og indgår under en helt særlig høj kvalitetsstandard. Selve quilten går ned til 10 grader i komforttemperatur, hvor man dog skal huske, at det er meget vekslende, alt efter hvad underlag man bruger, og hvilken sovestil man har. Quilten her vil vi mest anbefale til sommerhalvåret eller vandreturen sydpå. Hele quilten vejer 480 gram i regulær størrelse og pakker helt ned til 35 x 15 centimeter – en fantastisk lille størrelse.

På trods af de gode tekniske specifikationer er prisen lidt høj sammenlignet med, hvilke dunsoveposer man kan få ellers i samme prisklasse. Brugsfladen svarer ikke helt overens med prisklassen, da den er mest til sommerbrug
Nogle enkelte funktioner er lavet specifikt til andet Sea to Summit-udstyr. Quilten kan f.eks. sættes på andre Sea to Summit-soveposer af nyere model, og man kan derved kombinere lagene, uden at de glider fra hinanden. Knapperne kan også bruges til at sætte quilten sammen rundt om halsen, og derved skaber man et tæppe, man kan tage på i lejren, mens man fortsat kan bruge armene.

Sea to Summit

Cinder cd1 down quilt
Pris: 1.599,-

Bedømmelsen

Quilten her er til dig, der godt kan lide at sove forskelligt og både ønsker at spare vægten i tasken, men også at øge komforten under søvnen. Den kan bruges til et væld af forskellige ture i sommerhalvåret, og den lette vægt og store brugsflade gør den til et hurtigt valg på pakkelisten. Er du mave-sover eller urolig om natten, kan vi kraftigt anbefale den.
9/10: Wow, vi er imponerede
Multifunktionel, høj komfort, forskellige sovemuligheder, lav vægt, lille pakkestørrelse.
Pris.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit cinder cd1 down quilt
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit cinder cd1 down quilt ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.