Udstyrstest

Geoff Anderson Otara Cardigan

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 27. jun 2023
Læst af: 6124
Karakter fra test

En fleece er ikke bare en fleece, for materialer og pasform gør en stor forskel. Otara Cardigan er fleecens svar på en Porsche. Her er tale om gode materialer og et stilrent udseende.

Kvalitet betyder alt i dette produkt. Otara Cardigan er designet i Danmark og produceret i EU med uld fra newzealandske merinouldsfår. I alle led, fra vugge til grav, er naturen tænkt ind.

Produktet kommer fra naturen, og derfor er produktet også genanvendeligt og bionedbrydelig, når dets levetid er forbi. Bæredygtighed er tænkt ind i hele processen: Farmene, ulden bliver udvundet på, er valgt efter deres bæredygtige fremgangsmåder og deres høje kvalitet inden for merinould.

Det er nemlig ikke lige meget, hvor ulden kommer fra, da omgivelserne, dyrene lever i, skaber de specielle egenskaber. Fårene på New Zealand bliver udsat for et stort temperaturspænd, så deres uld skal kunne regulere sig efter de barske og omskiftelige omgivelser.

Geoff Anderson Otara Cardigan
Anmeldelsen

Dansk design
Geoff Anderson er et dansk friluftsmærke, der hovedsageligt har specialiseret sig inden for fiskeri. Udstyret har kvalitet og gode materialer i fokus, hvad end du skal stå stille en hel dag i uforudsigeligt vejr eller være aktiv udendørs.

Otara Cardigan er ideel til brug i det danske klima som det lune mellemlag, men kan også sagtens bæres direkte mod huden. Den har to store lynlåslommer samt en skjult lynlåslomme på brystet. Lynlåsene er YKK af den lidt spinkle type.

Otara™ merinofibre sikrer, at du holder dig varm eller kold med sine naturlige temperaturintelligente egenskaber. Merinould har desuden en masse naturlige egenskaber, og Otara Cardigan holder dig varm, selvom fleecen er våd. Ulden er meget blød og klør ikke.

En anden force er, at uld ikke smelter i varme, så du kan roligt bære den i nærhed af ild. Den er samtidig naturligt bakteriehæmmende, så du kan bære den i dagevis, uden den kommer til at lugte.

Samtidig betyder det, at du kun sjældent behøver vaske fleecen. Den kan blot hænges til luftning, og hvis den endelig skal vaskes, så tåler den 30 graders maskinvask og almindeligt vaskemiddel, selvom uldvask holder bedst på uldens egenskaber.

Vanedannende
Otara Cardigan ligner ikke en friluftsfleece, men egenskabsmæssigt lever den fuldt op til betegnelsen. Den sidder behageligt på hele overkroppen, og pasformen giver plads til bevægelse i skuldrene, men sidder tæt i livet, så fleecen ikke rykker sig eller kravler op.

Tykkelsen på Otara Cardigan er 290 gram/m² med et opkradset indre, der giver ekstra gode isolerende evner. Fleecen er i den meget varme ende af skalaen, men uldens temperaturregulerende egenskaber gør den behagelig at have på i et stort temperaturspænd.

Ulden er strikket på ydersiden og opkradset på indersiden for at få bedst mulige isolerende evner samt et pænt, enkelt udseende. Ulempen ved at have et åbent og derved åndbart materiale er, at skægstubbe let får kradset ulden op.

For at imødekomme dette slid, er kontaktfladen beklædt med et canadisk produkt, som er udviklet udelukkende til at modstå hæftning og slid fra skægstubbe. Materialet er lavet af genanvendelige polyesterfibre.

Yderligere vil miljøet glæde sig over, at trøjen holder betydeligt længere, takket være denne lille justering. Når det er sagt, så er Otara Cardigan vanedannende at have på. Den vil uden tvivl være en fast følgesvend året rundt. Otara Cardigan fås i syv forskellige størrelser.

Geoff Anderson

Otara Cardigan
Pris: 1599,-

Bedømmelsen

Pris og kvalitet hænger sammen, og det lever dette produkt op til. Et naturligt produkt, der kan bruges i naturen. Otara Cardigan har glimrende materialer og en god pasform, som sikrer en høj komfort, både hvad angår bevægelsesfrihed og at holde kroppen godt tempereret.

9/10: Wow, vi er imponerede
Merinould, mange lommer, blødt direkte mod huden, god pasform, diskret udseende, mange størrelser, bæredygtig tankegang
Kun én farve, lidt spinkel lynlås, andet materiale i krave

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Geoff Anderson Otara Cardigan
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Geoff Anderson Otara Cardigan ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.