Du er her:

Udstyrstest

Teva Terra Fi F5

- Luftig beskyttelse af fødderne


Det er ikke ofte, at man overvejer sandaler til sin næste vandretur. Teva er dog et af de få mærker på markedet, der kan få én til at genoverveje den beslutning.

I Danmark ser man især én ting, når man møder friluftfolk i naturen: Store, tunge vandrestøvler i læder, der som bulldozere kan klare sig igennem snart alt terræn. Men det behøver ikke altid være så stort og robust. Imens letvægtsvandring blomstrer inden for outdoor, er der også kommet fokus på netop fodtøj, hvor nogle foretrækker vandresko frem for de tunge støvler, og luftighed foretrækkes frem for beskyttelse. Teva har taget den skridtet videre og endnu engang forsøgt at perfektionere deres Terra Fi sandal-serie. Jeg har testet 5. generation af den populære vandresandal.

En seng til fødderne

Fra 2020 har Teva opnået det fænomenale mål med at producere 100% af deres stropper i genbrugsplastik. Det er mere imponerende, når man hverken kan mærke det på kvaliteten eller lækkerheden af produktet. Stropperne har stadig deres klassiske look og er lavet i tyk nylon-webbing. Sammen med neoprenpuderne, der er strategisk placeret for at øge komforten, klarer Terra Fi F5 sig også godt, når den bliver gennemblødt på stranden eller i skoven. Sandalerne tørrer hurtigt og kan stadig bruges, uden at de skarver i kontaktpunkterne.
Genistregen i den 5. generation er dog den nye fodseng, der er lavet i blød og lækker EVA-skum. Ved hælen er der integreret en shockpad, der tager noget af stresset, når man går i kuperet terræn. Fodsengen kan godt føles lidt for blød, når man er meget aktiv, og man skal lige vænne sig til det, når man bevæger sig i kuperet terræn, men det øger også klart komforten, når man er på benene i længere tid. Langs hele fodsengen er der en ramme af hård PU, der sørger for, at man ikke går på sten op eller ned af bakke.

Begge ben på jorden

Bunden af sandalen har en Spider Rubber; en ekstra skridsikker gummitype, der giver god stabilitet selv på våde sten langs vandkanten. Sandalens samlede stabilitet gør det nemt at hoppe mellem de store, glatte sten, der ligger langs molekanterne i de danske havne, uden man føler, at man ikke står fast. Dækmønsteret er zoneopdelt for at give den bedste blanding af holdbarhed og skridsikkerhed. Faktisk kan man finde mange vandresko, der får én til at føle sig mindre beskyttet end med Terra-sandalen her.
Sandalens mellemsål i PU er formstøbt og giver dem derfor en god fleksibilitet, men samtidigt kan man også mærke en stivhed og torsionkontrol, som er svær at finde i mange andre sandaler, da letheden af den grund forsvinder.

Vandrestøvle-sandalen

Sandalen sidder med sin bløde fodseng og neoprenpuder godt på foden. Den har det klassiske tre-punkts-indstillingssystem, der gør, at man nemt kan tilpasse den til sin egen fod. Ved hælen sidder der en forhøjning af den formstøbte PU, der giver en hælskål, som man ofte savner i sine sandaler. Det betyder altså, at hælen står mere stabilt, og når det er den, der skal styre hele benet, når man går, er det jo meget godt.
Terra Fi F5 er lidt stor i det, og man skal klart overveje brugen, inden man hopper i dem. De kan det meste og er komfortable på samme tid, men alle de gode specifikationer gør dem derved også en del klodset sammenlignet med Tevas Terra Fi Lite. Man kan mærke, at visionen er en sandal til al slags terræn, og det er klart at denne ”vandrestøvle-sandal” ikke vil blive udnyttet fuldt af alle. Men skal man have en sandal, der bare dur til alt, så er det ikke et dårligt bud.

Udgivet d. 1. juli 2021
Af Jeppe Gabriel Spence

Teva

Terra Fi F5

Bedømmelsen

Teva Terra Fi F5 er en 5. generationssandal, som prøver at kunne det hele: Komfort, stabilitet, skridsikkerhed og pasform. Det gør, at den er brugbar helt fra storbyferien i Italien til vandreturen i Norge. Sandalen kan beskytte dig imod al slags terræn og endda bedre end mange letvægtssko. Og så er den selvfølgelig mere åndbar.

9/10: Wow, vi er imponerede
Skridsikkerhed, komfort, pasform, hælskål
Fodseng kan være for blød
Pris: 999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind