Udstyrstest

Therm-a-Rest Parsec 20F/-6C

Urokkelig og ultralet

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 02. mar 2023
Læst af: 6920
Karakter fra test

Søvn er vigtigt for performance. Og når du er ude i naturen, overgivet til elementerne, kræver det ordentligt grej. Det er hovedvisionen bag Therm-a-rest, der i 1972 revolutionerede outdoorindustrien med deres Selvoppustelige Liggeunderlag. Med hovedformålet om at sikre den gode søvn, uanset omgivelserne, udvikler de stadig sofistikeret outdoorudstyr til friluftsentusiaster verden over.

Anmeldelsen

De gode ingredienser

Man siger tit, at uanset hvor dygtigt kokken er, så er ingredienserne lige så vigtige, når man laver god mad. Og når man kigger på Parsec-soveposen her, så er det ingredienser i høj klasse: 800 fyld dun med Nikwax hydrofobisk imprægnering™, der absorberer 90% mindre vand og tørrer tre gange hurtigere end normale dun.

En ny 20 denier nylon til yder- og indermateriale, der giver en lettere vægt, SynergyLink™-stropper til at kombinere den med dit Liggeunderlag, YKK-anti-snag-lynlås, varmekrave, et ekstra dunlag i fodenden og så videre.

Nylonen er GRS-certificeret, hvilket betyder, at det er genbrugt under høje standarder, og dunene er RDS-certificerede, hvilket opretholder bæredygtig dyrevelfærd, og så er imprægneringen PFC-fri.

Man får sammenlagt en utrolig komfortabel sovepose på blot 890 gram i long-modellen. Den har en limit-temperatur på -6 grader, som klarede Jotunheimen fremragende.

Det luftige dunfyld gjorde den samtidig i stand til at ventilere behageligt på en sommernat i Danmark, og så pakker man den ned til en nærmest urimelig lille størrelse i forhold til dens varme.

Smart på farten

Ingredienserne er altså på plads, men flere detaljer skinner samtidig igennem. I bunden er der en fodvarmer – en specifik lomme til fødderne – der eliminerer de forfærdelige kolde fødder, vi alle kender til. For en som mig, der dog altid har tøjet i fodenden, lagde jeg ikke mærke til den med det samme.

Men mit tøjtrick var ikke nødvendigt, da posen er designet med heat-mapping, så fyldet fordeles, der hvor det skal bruges for at spare vægt og optimere varmen. Du kan også få den i forskellige længder for yderligere at optimere dette.

Udvendigt sidder der en lomme med plads til en telefon, Pandelampe og lignende, og kronen på værket: SynergyLink™-stropperne. Bag på soveposen sidder to aftagelige, elastiske stropper, der passer rundt om de fleste Liggeunderlag.

De gør, at soveposen bliver det samme sted om natten – og man ikke vågner ovenpå sin telefon i yderlommen. For en som mig, der roterer meget, er det herligt at vågne op uden hætten foran hovedet. Det gør også, at den kropsopvarmede luft ikke slipper ud om natten, og at de dun, man komprimerer ved at ligge på dem, forbliver under en, så man ikke skaber kuldebroer.

Når enden er god…

Det er svært at få armene ned, når man får et godt stykke grej imellem hænderne, og Parsec-soveposen giver netop en den følelse. Dog skal der nævnes to små ting: Min første pakkeoplevelse endte med en afrevet kompressionsstrop på en ubrugt pakkepose, da jeg strammede den, og ved nærmere inspektion holdt de to andre stropper fast i en tynd tråd.

Den røg hurtigt på hylden og var svær at forene med de andre gode materialer. Jeg har set bort fra dette i anmeldelsen. Den anden ting er posens lynlås, der ikke kan lynes sammen med andre poser. Det er en smagssag, da jeg ofte gør det i Danmark, men i en pose, der går ned til -6 grader, er det ikke ens første tanke at lyne den sammen med andre. Derfor mener jeg ikke, at dette er en egentlig mangel. Og så var der vist heller ikke andet at komme efter.


Bedømmelsen

Nogle vil mene, at Parsec 20F/-6C er en dyr sovepose, men vi mener, at dens enorme brugsflade og herlige små gimmicks gør den uovertruffen og opfylder alle Therm-a-Rests visioner om den gode søvn. Og hvad vil man ikke give for en god, behagelig, varm søvn – uanset hvor i naturen man er?

Vi kan i hvert fald anbefale den på det kraftigste til din næste tur, hvad end det er i Danmark, Norge eller længere ude i verdenen. Du kommer ikke til at fortryde det.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Gode materialer, høj komfort, smarte SynergyLink™-stropper, dejlig miljøbevidsthed
Pakpose

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Therm-a-rest Parsec 20F/-6C
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Therm-a-rest Parsec 20F/-6C ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.