Udstyrstest

Woolpower Full Zip Jacket 400

Svenskproduceret skulderkræs

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 13. aug 2023
Læst af: 4407
Karakter fra test

Woolpower Full Zip Jacket 400 er meget mere end bare en trøje. Den er et koncept, en filosofi og en bevægelse alt sammen i én lækker indpakning. Siden 1969 har Woolpower hårdnakket stået ved deres principper. Det kan mærkes den dag i dag.

Mellemlaget Full Zip Jacket 400 landede på mit dørtrin, dagen inden vi fik det første snevejr i 2021. Det gav en unik mulighed for at teste trøjen til sit yderste, og jeg indså efter en uge, at vi har med et lækkert produkt at gøre. Og her er hvorfor.

Woolpowers Full Zip Jacket er et mid-layer med 70% merinould. Det giver som altid en utrolig behagelig følelse, og Woolpower har desuden fulgt med i undervisningen. Ligesom mange andre producenter ved de, at rene merino-produkter ikke tåler meget slid, hvis de på samme tid ikke skal veje en krig. Trøjen består derfor at 28% polyamid, der giver den solid slidstyrke. De sidste 2% er i elastan, som får den til at følge kroppen i alle bevægelser, om det er vandring, løb eller cykling. Med trøjen har de formået at skabe en utrolig varme med kun 400 g/m², og jeg kom igennem en hel uge med sne, slud og minusgrader med kun trøjen og en tynd skaljakke.

Woolpower Full Zip Jacket 400
Anmeldelsen

Materialet hedder Ulfrotte Original og er skabt ved at undgå at spinde ulden hårdt eller børste den under produktionen. Det vedligeholder en luftighed i hele materialet og sørger for, at trøjen kan fange endnu mere luft, som kan agere varmelag. Kombineret med en flad-strikning udenpå og en terry-strikning indeni får man desuden en trøje, der føles enormt komfortabelt mod huden.

En anden stor årsag til varmen er, at Woolpower har inkorporeret en dobbeltlaget halskrave, der kan lynes helt op til hagen og helt erstatte den Buff, jeg normalt altid bruger til at holde kold luft ude om vinteren.

For enden af ærmerne er der et materiale i dobbeltlag, der går ud til knoerne og har huller til ens tommelfingre. Hullerne er syet ind med ekstra materiale for at undgå, at de går i stykker; noget man ofte ser i trøjer med tommelfinger-huller. Ville jeg ønske, trøjen også havde lommer? Ja. Men det har mine Bukser, og med den kvalitet resten af trøjen er i, har jeg ikke savnet dem i al den tid, den har siddet på mine skuldre.

Stof til eftertanke

Trøjen begyndte efter en hel måneds næsten konstant brug til cykelture, korte gåture og andet heller ikke at lugte. Det er den evige gave fra merinould. Men selv hvis den skulle blive beskidt, kan den ifølge Woolpower vaskes på helt op til 60 graders varme uden at tage skade.

Der, hvor kæben for alvor ramte gulvet, var da jeg gik bag om produktet. Woolpower producerer alle deres produkter i Sverige, selvom det er dyrere. Det betyder, at de kan holde øje med kvaliteten og sørge for, at intet er under standard.

Faktisk har alt deres tøj et mærkat med navnet på den syerske, der har produceret tøjet. Hvis denne person ikke føler, at kvaliteten lever op til Woolpowers standard, fjerner de deres navn fra produktet og sælger det på Woolpowers egen outlet. Er fejlen stor nok til, at den kan spottes af normale mennesker som du og jeg, donerer de det direkte til velgørenhed.

På deres hjemmeside har Woolpower klarlagt hele deres forsyningskæde, helt ned til hvor fårene, der leverer merinoulden, gavner de lokale omgivelser. De forklarer åbent, hvilke valg de tager i produktionen, og hvorfor de undgår billigere alternativer. Den gennemsigtighed burde efterleves af alle outdoorfirmaer.

Woolpower

Full Zip Jacket 400
Pris: 1600,-

Bedømmelsen

Den her trøje er helt objektivt lækker. Den giver dig præcis det, du har behov for – og så med lidt ekstra kræs som halskraven, som holder dig ekstra varm. Der, hvor den virkelig bringer det hjem, er dog på omtanken for produktionen og Woolpowers aftryk på omverdenen.

Jeg anbefaler dig den til alt fra gåturen, overnatningsturen og fjeldturen til cykelturen eller sejlturen. Du fortryder det ikke.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Produktion, materiale, komfort, halskrave, varme
Ingen lommer

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Woolpower Full Zip Jacket 400
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Woolpower Full Zip Jacket 400 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.