Du er her:

Mad på letvægtsturen

Kaares ultralette klumme


Hvad spiser du, når du er på tur? Mad på tur kan være en stor del af glæden ved at tage ud – lækker bålmad, plankelaks, grydesteg og alskens andre kulinariske mesterværker – men hvad når man er på telttur, man skal have mad med til mange dage og gerne vil holde vægten nede?

Der er rigtig mange, som forfalder til nyklassikeren, frysetørret mad, når det kommer til mad på vandreturen. Jeg er sikker på, at mange rent faktisk synes, at det er velsmagende, men med 30 års friluftslivserfaring og mange ture om året er jeg for længst blevet træt af den frysetørrede mad.

For mig smager og føles det ret ens i munden. Der er ikke rigtig noget at tygge i og minder mest om babymad for voksne, som sagtens kan smage godt, men også meget nemt kan mangle bid og smag i længden. Derfor går jeg andre veje.
Jeg tænker over både vægt og volumen af de madvarer, jeg har med – og ikke mindst indpakning og hvor meget det kræver at tilberede.

Frysetørret mad er i sig selv måske relativt let, men med en stor 20-30 grams indpakning til hvert måltid, som også gør, det fylder rigtig meget, er det ikke nødvendigvis den letteste, og bestemt ikke mest den kompakte, løsning.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind