Norsk forfatter anbefaler: 3 ture fra hytte til hytte

AurlandsdalenMed mere end 500 hytter og over 20.000 kilometer markerede vandrestier kan det være svært: Hvilken vandretur fra hytte til hytte i det norske skal man vælge. 

Her kommer Marius Nergård Pettersen ind i billdet. 

Nordmanden skriver bøger om eventyr i den norske natur, og han har anbefalet syv af sine favoritture fra hytte til hytte. Vi kigger her på tre af dem. 

1 Kryds Nordmarka
Her er en tur, der er nem at komme til, da den ligger tæt på Oslo. 

Du starter fra Tversjøen længst mod nord i Nordmarka og følger ruten via hytterne Sinnerdammen, Katnosdammen, Kikutstua, Kobberhaughytta hele vejen til Frognerseteren

Der er ikke langt mellem hytterne, men turen bringer dig gennem et smukt og fascinerende landskab. Det starter med gamle skove og beskyttede områder, inden du vandrer gennem noget nær alle de typer landskaber, Nordmarka har at byde på, med smukke udsigtspunkter og såvel små som store søer. 

Sværhedsgrad: Nem
Antal dage: 3-5
Hytter: Ubemandede

2 Vilde, vidunderlige Aurlandsdalen
Aurlandsdalen er en gudesmuk dal, der går fra Skarvheimen nord for Hardangervidda ud mod kysten. Vandreturen går fra Geiterygghytta via to Østerbø og Vassbygdi ved Aurlandsfjorden.

Undervejs oplever man en af Norges smukkeste blomsterdale med fantastiske vandfald og spændende terræn. Man starter desuden i de højereliggende dele af bjergene og følger gradvist dalene nedad.

Sværhedsgrad: Medium
Antal dage: 2-3
Hytter: Bemandede

3 Nordmøre Fjord-ruten
En længere rute, der starter i Kristiansund. Nogle dele af ruten er krævende, men der er til gengæld flere sektioner, som er ret korte. Landskaberne omkring én består hovedsaligt af fjorde og bjerge med masser af bakket vandring fyldt med belønninger omkring trægrænsen. 

Nogle af hytterne på ruten ligger på kysten, hvor der er adgang til både og glimrende fiskemuligheder, og mens der er en overflod af udsigtspunkter, er der langt fraoversvømmet, når det kommer til antallet af vandrere. Her vandrer du tit alene. 

Sværhedsgrad: Medium – krævende
Antal dage: 13 (som kan inddeles i to etaper)
Hytter: Selvbetjente


Pettersen anbefaler også andre ture – bandt andet en tur rundt om Lysefjorden, som er et område, du kan vandre i med Opdag Verden

Du kan finde alle hans syv ruter her

Læs mere om Marius Nergård Pettersen 

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com  

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Søndag, 13 Januar 2019, opdateret 13 Januar 2019, læsninger: 3265

Log ind

Ugens 10 mest læste om Vandring

Se de mest læste artikler denne uge, og bliv inspireret:

Log ind

Invitation: Friluftstræf med workshops og vandring

Kom til Haglöfs Outdoor Camp i Ry og få masser af viden, vandring og lækker bålmad

Lørdag den 28. september til søndag den 29. september 2019  – Gammel Ry, Midtjylland

Har du lyst til at lære en masse? Møde inspirerende mennesker? Opleve en hyggelig sommerweekend i det fri? Haglöfs Outdoor Camp er en tilbagelænet weekend, hvor du har mulighed for at lære en masse af eksperter, som deler ud af deres enorme viden om vandring, udstyr og lejrliv.

Læs om træffet og se programmet for workshops her...