tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Ny vandrerute i De Juliske Alper | Vandring | Opdag Verden

Ny vandrerute i De Juliske Alper

Juliskealper1Det vælter frem med nye vandrestier rundt omkring i Europa. En af de nyeste af slagsen er en herlig én: 270 kilometer fordelt på 16 etaper i en spændende bjergkæde med masser af lokalkultur, overnatningsmuligheder og adgang med lokaltransport – og hvor der er sparet på højdemeterne, da man mest vandrer gennem dale under tinderne.

Det er til at tabe pusten over, hvor hurtigt nye vandrestier dukker op. Østeuropa er kommet rigtigt godt med de seneste år, hvor bjergrige regioner spækket med spændende kultur bliver mere og mere tilgængelige for vandrefolket.

Den her nye vandresti, som åbner i oktober 2019 i Slovenien, er ingen indtagelse. Juliana Trail er en godbid af en vandrerute, der på overskuelig vis er inddelt i 16 etaper og i alt udgør 270 kilometers vandring. Det giver en gennemsnitsetape på 17,5 kilometer, som tager omtrent 4 til 5 timer at vandre.

Stien snor sig langs bjergene i De Juliske Alper, gennem den berømte Triglav National Park og rundt om Sloveniens højeste bjerg; Triglav på 2864 meter. Man kommer tæt på den rige kultur i et landskab, der ikke blot byder på smukke udsigter, floder, søer, vandfald samt skove, klipper og tinder, men også en rig biodiversitet.

Juliana Trail holder sig mere til dalstrøg end til de nøgne skråningerne højt på bjergsiderne, og det er desuden muligt at finde overnatning ved slutningen af hver etape.

Samtidig er der togstationer eller busforbindelser til hver eneste etape, som gør det nemt at komme til og fra ruten med offentlig transport – og at vandre en del af ruten, hvis man ikke har de par uger til rådighed, som de fleste vandrere bruger på ruten.

Stien er sat til at åbne i oktober 2019, og der er stadig ikke en fuldkommen guide online, men man kan læse mere om stien på her. 

LÆS OGSÅ 
Lyn og torden over Triglav – vandring i Slovenien
Ny vandrerute på tværs af Balkan
Gæstfrihed i De Forbandede Bjerge – en vandretur på Peaks of the Balkan
Spritny og eventyrlig vandrerute på 125 kilometer

Skrevet af: Redaktionen Foto: Raphael Rivest / www.shutterstock.com, Skrevet Tirsdag, 10 september 2019, opdateret 09 marts 2020, læsninger: 6164

Log ind