48.000 kilometer i Kajak

Der er langt rundt om det nordamerikanske kontinent, hvis man tager vandvejen. Sådan cirka 48.000 kilometer. Ikke desto mindre er det den, tyske Freya Hoffmeister har tænkt sig at tage i Kajak – fra Nordvestpassagen i nord til Panama-kanalen i syd – i løbet af en ekspedition, hun regner med vil tage et sted mellem otte og 10 år at gennemføre. Der er ingen andre, der tidligere har forsøgt at tilbagelægge turen, som Hoffmeister vil inddele i etaper på mellem tre og fem måneder.

Freya-Hoffmeister.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 09. jun 2022
Læst af: 13274

Der er langt rundt om det nordamerikanske kontinent, hvis man tager vandvejen. Sådan cirka 48.000 kilometer. Ikke desto mindre er det den, tyske Freya Hoffmeister har tænkt sig at tage i kajak – fra Nordvestpassagen i nord til Panama-kanalen i syd – i løbet af en ekspedition, hun regner med vil tage et sted mellem otte og 10 år at gennemføre. Der er ingen andre, der tidligere har forsøgt at tilbagelægge turen, som Hoffmeister vil inddele i etaper på mellem tre og fem måneder.

På størstedelen af ekspeditionen vil hun padle alene og uden support. Undervejs kommer hun til at krydse Hudson Bay højt mod nord, ro ned gennem voldsomme vande i Stillehavet, tackle tidevand, bølger og muligvis isbjørne højt mod nord. Det er heroppe, turens største udfordring ligger i form at det korte tidsrum hver sommer, hvor vandene er isfrie. Hoffmeister planlægger at løse det problem ved at inddele ruten i to halvcirkler.

Om sommeren ror hun løs i de arktiske vande; om vinteren i de varmere vande mod syd. Begge halvcirkler starter i Seattle og slutter i New York City. Freya Hoffmeister har tidligere roet 25.472 kilometer rundt om Sydamerika og tilbagelagt hele ruten rundt om Australien samt Island, Irland og New Zealands sydø. Læs mere på www.freyahoffmeister.com

Andre spændende artikler


Kajakvande på Kreta

Kajakvande på Kreta

I kajak rundt om Kap Farvel

I kajak rundt om Kap Farvel

På ekspedition i Yukon

På ekspedition i Yukon