Du er her:

Bornholm

shutterstock_451245655-Asmu.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 31. jan 2017

120 kilometers kystvandring i et Danmark ulig alt andet, vi har at byde på. Det er, hvad turen rundt om Bornholm byder på. Her er en rute, de hurtige kan klare på en forlænget weekend, og de lidt mere magelige kan bruge en uge på eller blot tage en bid af.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Ruten følger små redningsstier og strande meget af vejen, men der er selvfølgelig også strækninger, hvor man hæver sig over kysten og får noget nær dramatiske udsigter til den klippefyldte kyst. Hvor ellers i Danmark vandrer man på klipper 100 meter over havets brus?

Alt i alt er ruten ganske varieret. Fra stejle klinter over langstrakte, hvide sandstrande til grønne stræk med bregner. Der er fine småbyer og fiskerlejer, og så er det umuligt ikke at lade sig imponere, når Hammershus, middelalderborgen, dukker op.

Man mærker desuden, at man er så langt væk, man kommer i Danmark: Der er ganske få mennesker på ruten taget den spektakulære natur i betragtning. Men hvem vil brokke sig over at have den uspolerede kyst med de vilde klipper, øde strande, smukke kystskove, fredelige strandenge og brusende vandfald mere eller mindre for sig selv?

Bornholm rundt er en sjælden, dansk lækkerbisken af en vandrerute. En varieret, spændende, af og til krævende, ofte belønnende vandretur. Og så er der altså heller ikke længere til Bornholm. Det er bare med at komme af sted.

Find din næste tur her


Ruteforslag
Kyststien på Bornholm

Kyststien på Bornholm

Ruteforslag
Lollands Diger

Lollands Diger

Ruteforslag
Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien

Andre spændende artikler


Ferie for alle 2022

Ferie for alle 2022

 Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Turledere søges

Turledere søges

Log ind