Bornholm

shutterstock_451245655-Asmu.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 31. jan 2017

120 kilometers kystvandring i et Danmark ulig alt andet, vi har at byde på. Det er, hvad turen rundt om Bornholm byder på. Her er en rute, de hurtige kan klare på en forlænget weekend, og de lidt mere magelige kan bruge en uge på eller blot tage en bid af.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Ruten følger små redningsstier og strande meget af vejen, men der er selvfølgelig også strækninger, hvor man hæver sig over kysten og får noget nær dramatiske udsigter til den klippefyldte kyst. Hvor ellers i Danmark vandrer man på klipper 100 meter over havets brus?

Alt i alt er ruten ganske varieret. Fra stejle klinter over langstrakte, hvide sandstrande til grønne stræk med bregner. Der er fine småbyer og fiskerlejer, og så er det umuligt ikke at lade sig imponere, når Hammershus, middelalderborgen, dukker op.

Man mærker desuden, at man er så langt væk, man kommer i Danmark: Der er ganske få mennesker på ruten taget den spektakulære natur i betragtning. Men hvem vil brokke sig over at have den uspolerede kyst med de vilde klipper, øde strande, smukke kystskove, fredelige strandenge og brusende vandfald mere eller mindre for sig selv?

Bornholm rundt er en sjælden, dansk lækkerbisken af en vandrerute. En varieret, spændende, af og til krævende, ofte belønnende vandretur. Og så er der altså heller ikke længere til Bornholm. Det er bare med at komme af sted.

Find din næste tur her


Ruteforslag
Kyst til Kyst Stien

Kyst til Kyst Stien

Priser fra 595,-
Kursus
Kursus i Kort og kompas

Kursus i Kort og kompas

Ruteforslag
Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien

Andre spændende artikler


Hyldest til vandring & piger på eventyr

Hyldest til vandring & piger på eventyr

Vandring: Danmarks smukkeste dagsture

Vandring: Danmarks smukkeste dagsture

Fototip: Læg dig ned

Fototip: Læg dig ned

Log ind