Danske ekspeditionshistorie 1-3

Imponerende værk om danske ekspeditioner

Imponerende værk om danske ekspeditioner

Dansk_Ekspeditions-historie.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 28. mar 2022
Læst af: 3684

Imponerende værk om danske ekspeditioner

”At rejse ud og opdage, at kortlægge og bringe nyt hjem har dannet vores verdensbillede, præget vores nationale selvforståelse, ført til politiske beslutninger og til berømmelse og død. Danske ekspeditioner har banet vej for kolonisering og været en vigtig brik i dansk udenrigspolitik. De har ført til videnskabelige landvindinger og skabt grundlag for museer, der har formidlet verden for generationer. Videnskabelige ekspeditioner har været med til at forme Danmark.

Flere af dem har også sat deres præg på den verden, de rejste til – ligesom den har præget dem. De ofte årelange ekspeditioner har været skelsættende for mange af deltagerne, som blev presset til det yderste af deres formåen og erkendelse. Fortællingen om tilsyneladende uovervindelige udfordringer, ekstreme forhold og heroiske handlinger har givet flere ekspeditionsdeltagere noget nær mytologisk status.”

Sådan lyder forordet i det første bind af ’Dansk Ekspeditionshistorie’, og så er der ligesom lagt i kakkelovnen til, hvad der venter: Et enormt værk på i alt tre bind og ca. 1350 sider, som er overvældende at få mellem hænderne – på den helt rigtige måde. 25 fagfolk har nemlig for første gang samlet dansk ekspeditionshistorie under ét som en fortløbende fortælling fra 1600-tallet til i dag.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Canada – Brasilien til hest

CanadaBrasilien til hest

På hesteryg gennem Sierra Nevada

På hesteryg gennem Sierra Nevada

På tværs af Andesbjergene til hest

På tværs af Andesbjergene til hest