Hyldest til vandring & piger på eventyr

2 nye bøger om vandring & friluftsliv

Vi befinder os midt i en ny guldalder for gå- og vandreture.

Boeger.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 01. jun 2021
Læst af: 4417

Vi befinder os midt i en ny guldalder for gå- og vandreture.

En hyldest til vandringen

Omkring 90 procent af alle danskere, på tværs af landet og på tværs af alder, går ture i fritiden. Denne bog er en hyldest til fodturen i alle dens afskygninger – men også en guide til vandringens kunst.

For mange er det blevet en del af hverdagen at søge ud på vejene, ud på stierne og ud i naturen. Samtidig er vi i fuld gang med at genopdage vores egen nation som geografi og natur. Vi flokkes i skove og ved strande, vi indtager heden igen, vi går på byvandringer, og vi genopdager øerne over hele landet – til fods!

I ’GÅ – En hyldest til vandringen’ tager en række danske skribenter os med ud på tur – og udlægger nogle af de centrale historiske, eksistentielle og æstetiske sider af vandringens vilde verden. De kommer vidt omkring: Fra den daglige spadseretur på Strøget til den æstetiske flaneren i storbyerne, fra den raske gåtur ud i landskabet til den systematiske opmåling af egetræer i Dyrehaven, fra den langstrakte dannelsesrejse til den eksistentielle vandringsmand.

Ambitionen er enkel: At stimulere lysten til at komme ud og være på farten – og teksterne kan med udbytte nydes før, under og efter gå- og vandreture.

GÅ – En hyldest til vandringen. 256 sider. 249,95 kr. www.gad.dk 


Piger guider til yndlingssteder & aktiviteter

Jenter på eventyr er et outdoor­fællesskab for piger.

Her er det hverken vigtigt, hvor meget erfaring du har, hvor meget udstyr du kan prale med, eller hvor langt væk og højt oppe du har været. Jenter på eventyr søger de små eventyr, som kan bryde med hverdagens ensformighed og udfordre vores selvbillede.

Ordet ’eventyr’ forbindes ofte med aktiviteter som bjergbestigning i Himalaya, riverrafting i Amazonas eller overlevelsesture i de norske fjelde. Men faktisk kan mindre eventyr være lige så utrolige og berigende.

Denne bog bygger på en overbevisning om, at alle kan tage på eventyr uanset køn, alder og erfaring. Jenter på eventyr tager dig i hånden, mens en række forskellige piger guider dig til deres yndlingssteder og aktiviteter. Om det er på longboard i Roskilde, eventyr på Ærø, trailløb ved Furesøen eller til bålhygge på Kalvebod Fælled, så viser jenterne, at hverdagens eventyr venter på alle, der finder værdi i fællesskabet og den friske luft.

Bogen er en inspirationskilde til eventyr i Danmark. Du møder seje piger, der bruger naturen og udendørslivet til alt fra skateboarding, SUP-surf og vandring til klatring, mountainbiking og ’bålkos’.

Jenter på eventyr af Nikoline Skaarup, Tine Ewé Jensen. 249 sider. 299,95 kr. www.muusmann-forlag.dk 

 

 

Find din næste tur her


Ruteforslag
Dollerup bakker

Dollerup bakker

Ruteforslag
Marskstien til fods

Marskstien til fods

Ruteforslag
Gendarmstien (dagstur)

Gendarmstien (dagstur)

Andre spændende artikler


Eventyrblod i årerne

Eventyrblod i årerne

Mørkeræd ?  Bliv ven med mørket

Mørkeræd ? Bliv ven med mørket